menu

  • 2020.09.03.

MESEÖSVÉNY

TÜNDÉREK LÉPNEK – UTÁNUNK JÖNNEK – KAPD EL A MESÉT! Családi program 3-10 éves gyerekeknek.

2020. szeptember 12-én, szombaton a Kecskeméti Helyi Szolgálat társszervezetével, az Esztergomi Otthon Segítünk Alapítvánnyal közösen szervezik meg a Meseösvény című játékos programot. Az esemény elsősorban 3-10 éves gyermekeknek és családjaiknak szól, akik a kalandos feladatok, az egyes állomások meglátogatása során, sok, ismert mesefigurával találkozhatnak. A próbatételek előtt a kicsik egy koronát tehetnek fel az induló állomáson, a feladatok teljesítése után egy-egy ékkövet kapnak, amit felragaszthatnak díszes koronájukra. A Meseösvény végén mindenkit egy apró ajándék vár, függetlenül az eredménytől, a teljesített állomások számától.

IDŐPONT: 2020. szeptember 12. szombat, 10:00-14:00
HELYSZÍN: Ballószögi Sportcentrum, Ballószög, Gárdonyi Géza utca

A PROGRAM INGYENES!

A Meseösvény állomásai:

1. Start cél állomás
Vedd fel a koronádat, és indulj el az Ösvényen! Próbatételek várnak rád, ha teljesíted őket, mindenhol egy-egy díszt kapsz a koronádra. Vigyázz el ne tévedj, ha legalább hat díszt gyűjtöttél a koronádra, gyere vissza és kinyithatod a kincsesládát, amiben a meglepetések lapulnak.

2. Kőleves készítés
Készíts a megadott recept alapján kőlevest, találd meg a hozzávalókat, válogass a fűszerek közül!

3. Kalózok tanyája
Keresd meg Ruminivel a kincset, amit a kalózok elrejtettek!

4. Mackó Kuckó
Etesd meg a mackót szamócával, énekelj neki, hátha felébred és ha nagyon ügyes vagy még meg is táncoltathatod.

5. Mézeskalács ház
Díszítsd fel a mézeskalács házikót, keresd meg a kulcsot és szabadítsd ki a madarakat vagy Jancsit és Juliskát.

6. Tündérország
Legyél jó tündér, szerezz egy kis meglepetést a manóknak, segíts be a munkájukba. .

7. Állatkórház
Segíts a bajba jutott sérült állatoknak, kötözd be a sérüléseiket, vigasztald meg őket!

8. Óperenciás tengeren innen – a madarak földjén
Csipegess úgy, mint a kismadarak! Ismerj fel minél több madarat, azok közül, akikkel a kertjeinkben, erdeinkben, tavainknál találkozhatunk. Bepillantást nyerhetünk a Nádtenger apró őrzőinek szokásaiba és ünnepeibe, miközben megismerjük a vízi élet egész éves körforgását, a kicsik számára is érthetően mutatva be a vízpart élővilágának életét.

9. Kiskakas gyémánt félkrajcárja
Keresd meg a Kiskakas Gyémánt félkrajcárját! Nevezz be a kukorékoló versenyre! Dobáld be a darazsakat a törökcsászár bő bugyogójába!

10. Győzd le a sárkányt!
Sárkány van szinte minden mesében, és néha velünk lakik, az ágyunk alatt is elbújik egy-egy… Most itt a lehetőség, hogy legyőzd… rajtad áll, hogy megküzdesz vele, vagy más furfangos megoldással jutsz túl rajta…

11. Égig érő torony
Legyél a legjobb építőmesterek egyike és építs a királynak egy olyan tornyot, amiről ellát az Óperenciás tengeren túlra is.

(A program az EFOP135-16-2016-00594. “Generációk egymás között – önkéntes helyi közösségek a családok szolgálatában” című pályázat keretén belül valósul meg.)

OTTHON SEGÍTÜNK ALAPÍTVÁNY KECSKEMÉTI HELYI SZOLGÁLAT
Az Alapítvány célja a kisgyermekes családok átmeneti támogatása szülői tapasztalattal, baráti segítséggel. Családlátogató önkénteseink hetente egy alkalommal, 3-4 óra időtartamban az anyukával közösen végzik azokat a tevékenységeket, ahol szükség lenne még két kézre, egy derűs mosolyra a segíteni nem tudó nagyszülő, vagy dolgozó édesapa helyett. Az Alapítvány angol mintára, a magyarországi viszonyokhoz igazodva indult el a nemzetközi Home Start részeként.

Darócziné Béla Mária
Tel.: 06-30/ 760-6193
E-mail: marcsi.daroczi@gmail.com
FB oldal

Kapcsolódó képek