menu

  • 2020.09.10.

Polgármesteri közlemény

Szemereyné Pataki Klaudia – Kecskemét Megyei Jogú Város polgármesterének közleménye a koronavírus második hullámával kapcsolatban.

“A koronavírus járvány második hulláma lényegesen erőteljesebb, mint az első volt tavasszal. Kecskemét lakossága az első hullám ideje alatt példamutatóan viselkedett, amit ismételten köszönök. Most sokkal komolyabb a veszély, ezért még nagyobb óvatosságot kell tanúsítanunk.

Az elmúlt napokban minden olyan intézkedést meghoztam, amelynek betartásával és betartatásával közösen lassíthatjuk a járvány terjedését. Ezek értelmében az összes önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságra, valamint az összes intézményünkre vonatkozik az a szabály, hogy a dolgozóknak, az ügyfeleknek, a látogatóknak (beleértve például a kiállítótereket, könyvtárat is) kötelező a maszk viselése és érkezéskor a kézfertőtlenítés.

2020. szeptember 11., péntektől a Budai utcai piaccsarnokban minden árusnak és a vásárlóknak egyaránt kötelező a maszk viselése. A szabály lehetőség szerinti betartatására felkértem az intézmény vezetését és a városrendészetet.

A Kecskeméti Közlekedési Központ vezetését arra kértem, hogy a lakosság még intenzívebb tájékoztatása mellett a gépkocsivezetők lehetőség szerint kizárólag a szabályszerűen maszkot viselő utasokat engedjék fel a helyi járatú buszokra, a maszk viselését pedig a városrendészek fokozottan ellenőrizzék.

Az óvodák, bölcsődék és az idősotthonok védelme érdekében korábban meghozott intézkedések jelenleg biztosítják a zavartalan működést, ezekben az intézményekben a levegő fertőtlenítését kell még fokoznunk.

Kérem mindannyiuk felelősségteljes magatartását, mert a szabályok betartása mindannyiunkon múlik. Ha szükséges, figyelmeztessék embertársaikat is. Csak így tudjuk elkerülni, hogy ne álljon meg ismét az élet, ne kelljen újra bezárkózni, ne szenvedjen kárt a gazdaság.”

Forrás: https://www.facebook.com/szemereyne.klaudia/

Kapcsolódó képek