menu

  • 2020.09.16.

Kórházi tájékoztató koronavírus fertőzés intézkedések kapcsán

A jelenlegi járványügyi helyzet miatt a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban, Kecskeméten a betegbiztonság és a folyamatos betegellátás érdekében az alábbi változások történtek:

A Kecskemét, Nyíri úti székhely Hotel épületében található Krónikus Belgyógyászati Osztály, illetve az Ápolási Osztály átköltözött a Kecskemét, Balaton utcai telephelyre a Reumatológiai Osztály helyére. Kérjük, hogy a hozzátartozóinak szánt csomagot a megfelelő telephelyre juttassák el.

A Reumatológiai Osztály átmenetileg fekvőbetegeket nem lát el, a biológiai terápia és a járóbeteg ellátás változatlanul működik.

A Nyíri úti A épületben található 1. sz. Belgyógyászat-Kardiológiai Osztály átköltözött a Hotel épület 7. emeletére.

A Kecskemét, Nyíri úti telephely bejáratainál továbbra is előszűrésen esnek át a kórházba belépők, dolgozók és betegeket egyaránt. Az intézményben továbbra is teljeskörű látogatási tilalom van érvényben. Maszk használata a kórház teljes területén kötelező.

Koronavírus gyanús betegek ellátására – a betegbiztonság érdekében – az intézmény a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház székhelyén, a Nyíri úton található A (új) épület egyes lezárható, izolálható részeit jelölte ki.

A Sürgősségi Betegellátó Osztály fertőző gyanús betegei az A épület földszintjén kerülnek ellátásra.

A Sürgősségi Betegellátó Osztály ezen kialakított részére is igaz, hogy kizárólag sürgősségi eseteket, vagy háziorvos beutaló alapján mentővel továbbított betegeket láthat el, ezért elsődlegesen kérjük, hogy ilyen jellegű panaszaival először háziorvosához forduljon!

Az enyhe tüneteket mutató koronavírus gyanús eset otthonába bocsátható, otthoni karantén mellett, háziorvosát telefonon értesítse!

A jelenlegi miniszteri utasítás értelmében, ha a páciens otthonában légúti panasz, láz jelentkezik, akkor telefonon kell felhívnia háziorvosát vagy a háziorvosi ügyeletet. Az orvos a telefonos kikérdezés alapján állapítja meg, hogy fennáll-e a koronavírus fertőzés gyanúja, illetve szükséges-e a kórházi ápolás.

Amennyiben fennáll a koronavírus fertőzés gyanúja, de a betegnek enyhe tünetei vannak, akkor otthonában történik meg a mintavétel. Pozitív lelet esetén a beteg otthonában marad, és javasolt a napi telefonos háziorvosi konzultáció.

Amennyiben a betegnek középsúlyos vagy súlyos tünetei vannak, akkor az orvos értesíti az Országos Mentőszolgálatot, utóbbi pedig gondoskodik a beteg kijelölt kórházba történő szállításáról.

 

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház lakossági tájékoztatóit megtalálja a https://www.kmk.hu/koronavirus-informaciok oldalon.

 

A betegútra vonatkozó folyamatosan frissített eljárási renddel kapcsolatosan kérjük, tájékozódjon az https://www.nnk.gov.hu/ illetve a https://koronavirus.gov.hu/ oldalon.

 

Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház

Kapcsolódó képek