menu

  • 2020.09.24.

Teniszakadémiát terveznek Kecskemétre

Teniszakadémia születhet Kecskeméten.

Ezt Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, valamint Lázár János a Magyar Tenisz Szövetség elnöke jelentette be szerdán délelőtt a Városházán. A tervek szerint a jelenlegi teniszcentrummal szemben, a régi Rudolf-laktanya területén alakítanák ki a Szávay Ágnes által vezetett akadémiát a közeljövőben.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester elmondta, van létjogosultsága a teniszcentrumnak, hiszen két kiváló teniszezőt is fel tud mutatni a város Szávay Ágnes és Bardóczky Kornél személyében.

– Kecskemét az utánpótlásnevelésről híres, a következő években pedig egy új szegmens fejlődhet ezen a területen. A következő években ugyanis közös munka indul Szávay Ágnes vezetésével, a Magyar Tenisz Szövetség támogatásával – mondta a polgármester.

A hírt Lázár János, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke is megerősítette. Bejelentette, hogy egy új 21. századi elvárásoknak megfelelő teniszcentrumot hoznak létre. Az akadémia legfontosabb célkitűzése az lesz, hogy kiemelkedő infrastruktúrát biztosítsanak az egyetem, a sportolók, de leginkább az iskolás fiatalok számára az utánpótlásnövelés érdekében.

– Terveink szerint önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanon, a Magyar Tenisz Szövetség támogatásával, kormányzati és magán forrás bevonásával születhet meg a Teniszakadémia Kecskeméten – mondta Lázár János.

A város, valamint a Magyar Tenisz Szövetség Szávay Ágnes teniszezőnőt, olimpikont, egy egyéni és két páros junior Grand Slam-torna győztesét kérte fel arra, hogy vezesse a leendő akadémiát. A 21. századi elvárásnak megfelelő teniszcentrumot a volt laktanya területén tervezik kiépíteni.

– Nagyon nemes cél, hogy minél több fiatallal ismertessük meg ezt a sportágat. Engem sok mindenre megtanított a tenisz, szeretném, ha a jövő generációi számára is ilyen sok pozitív élményt nyújtana – hangsúlyozta Szávay Ágnes. – Mindent megteszek annak érdekében, hogy a legjobb szakmai felkészülést és háttér munkát biztosítsam a kecskeméti gyerekek számára, és bízom abban, hogy egy sikeres akadémiát tudhatunk majd magunkénak a közeljövőben.

Lázár János azt is elmondta, hogy az elmúlt tíz év nagy nyertese Kecskemét városa. Mára a gazdasági erő tekintetében lehagyta a dél-alföldi városokat, még Szegedet is megelőzte, ez pedig Zombor Gábor és Szemereyné Pataki Klaudia érdeme. Az elnök azt is hozzátette, hogy Kecskemét a Fidesz kiemelt partnere, biztosította a polgármestert arról, hogy a párt továbbra is támogatni fogja a város törekvéseit.

 

Forrás: hiros.hu

Kapcsolódó képek