menu

  • 2020.09.30.

Ismét Kecskeméten a szekszárdi Deutsche Bühne Ungarn

A Magyarországi Német Színház újabb két előadással örvendezteti meg a kecskeméti közönséget a Hírös Város Turisztikai Központban, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház Kelemen László Kamaraszínházában.

A Deutsche Bühne Ungarn nem ismeretlen a színházrajongók körében, hiszen országszerte teltházzal játszanak. A 2020. februárban és márciusban elmaradt előadások (Velence hóban, A diáklány és Monsieur Henry) helyett ezúttal két új produkció kerül bemutatásra: A szőlőtőkék Istene, valamint a Dekameron. A korábban a „Velence hóban, A diáklány és Monsieur Henry” című produkciókra megváltott jegyek és bérletek automatikusan érvényesek az új előadásokra, melyek ezúttal is német nyelven, magyar nyelvű felirattal láthatók.

Jegyek és bérletek korlátozott számban még kaphatók a Hírös Város Turisztikai Központ jegyirodájában.

A produkciók rövid ismertetője:

Verena Koch: A szőlőtőkék Istene

Időpont: 2020. október 7. szerda 18 óra
Vajon mióta van bor? Melyik népcsoport „találta fel”? In vino veritas, szól a latin mondás, de a rómaiak és a görögök előtt nem voltak esetleg mások is? Mondjuk az egyiptomiak? Kinek jobb a bora: a németeknek vagy a magyaroknak?
Ezekre mind választ kapunk egy rövid időutazás keretében, mely a bor történetét mutatja be a kőkorszaktól egészen napjainkig, megfűszerezve emberi kapcsolatokkal és aktuális társadalmi témákkal. Ha a kedves közönség időközben kedvet kap egy borkóstolóra, Szekszárd és környéke erre mindenképpen alkalmas hely.
Élőzenével – modern és klasszikus zeneszámokkal – kísért szórakoztató est a bor története körül.
Az előadás időtartama: 75 perc.

Boccaccio: Dekameron

Időpont: 2020. november 26. csütörtök 18 óra
Nyári este egy parkban. Egy öngyilkosjelölt egyetemi tanár, Karl, aki az elmúlt 15 évét magányban, kizárólag Boccaccio Decamerone-történeteinek elemzésének szentelte. Vagy „pocsékolta”? Kötéllel a nyakán már ugrana a vízbe, amikor egy piros ruhás nő megjelenik. Aki nem más, mint az ő Ideje. Az ő kihasználatlan, elvesztegetett, meg nem élt ideje, aki ezt számon is kéri.
Hisz mi az élet értelme, ha nem éljük? Mindenki azt mondja: majd ha lesz időm… Aztán elsuhan mellettünk, mint a gyorsvonat és csodálkozunk, hogy hova tűnt, mi is történt?
Hét turbulens és életigenlő történet meséli el Karlnak és a nézőknek, hogy milyen vigasságokat tartogat az élet.
Az előadás időtartama: 75 perc.

Jegy-és bérletárak:
Deutsches Theater bérlet ár: 6.000,-Ft
Jegyár előadásonként: 3.500,-Ft
Diákbérlet ár: 4500,-Ft
Diákjegy ár: 2500,-Ft

Információ: Hírös Város Turisztikai Központ
6000 Kecskemét, Rákóczi út 15.
Nyitvatartás: hétfő-péntek 09:00-17:00
Tel: 06/76 501-176
info@hiroskozpont.hu
www.facebook.com/hiroskozpont
www.hiroskozpont.hu

 

 

Kapcsolódó képek