menu

  • 2020.10.06.

Asztalitenisz női Extra Liga

2020. október 3-án és 4-én került sor Orosházán az Eötvös Sportcsarnokban az asztalitenisz női Extra Liga mérkőzésre.

Eredmények:

Spartacus Sportkör és Közösségi Tér – SH-ITB Budaörsi 2i SC 5:5
Győztesek: Radonjic-Mojsilov 2, Ciurcui 2, Füle 1

PET-BAU ASE Orosháza – Spartacus Sportkör és Közösségi Tér 3:6
Győztesek: Ciurcui 2, Radonjic-Mojsilov 2, Füle 1, Ciurcui-Füle páros

Budapesti ERDÉRT SE – Spartacus Sportkör és Közösségi Tér 6:0

Köszöntés: ERDÉRT

Hatalmas Sparis bravúr Orosházán

A női Extra Liga bajnoksága a hétvégén Orosházán folytatódott, ahol a városi sportcsarnokban mérkőztek egymással a csapatok. A kecskeméti lányokra nagy feladat várt, hiszen a tavalyi év bajnokával (SH-ITB Budaörsi 2i SC ) és PET-BAU ASE Orosháza csapataival szombaton, míg az előző bajnokság ezüstérmesével (Budapesti ERDÉRT SE) vasárnap kellett megmérkőzni.

Szombat délelőtt a szülésből visszatérő legjobb magyar asztaliteniszező Póta Georginával felálló budaörsi csapat volt az ellenfél. Az előzetes esélyeknek megfelelően a bajnokcsapat rajtolt jobban a mérkőzésen 4:1 arányban elhúzott a hat győzelemig tartó párharcban, amikor Füle Kata második egyéni mérkőzésén 2:1-es állásnál az ellenfél, húzódás miatt feladta a meccset. Ezután a kecskeméti lányok ráéreztek a lehetőségre, hogy a nem várt fordulat miatt szorossá tegyék a találkozót. Innentől minden egyéni mérkőzés hatalmas csatát hozott, ahol Ciurcui és Radonjic-Mojsilov további két meccset nyert a Sparinak és átmenetileg még a győzelem lehetősége is felcsillant, amikor Drabant Anita 2:0 arányban vezetéshez jutott Póta Georgina ellen. Sajnos a rutinos válogatott budaörsi lány megfordította a mérkőzést és alakult 5-5-re a csapatmeccs, de így is kisebbfajta csodát sikerült elérni a válogatottakat felvonultató Budaörs ellen.

Délután folyamán a fiatal, egységes orosháziakkal kellett megküzdeni az értékes bajnoki pontokért. A mérkőzés elején a párosok csatáját és az első egyéni körben két mérkőzést is nyerve, elhúzott a Sparis gárda. Szoros küzdelmek alakultak ki a soron következő ütközetekben, ahol nem várt vereség is becsúszott, de 4:3-as csapat állásnál Ciurcui és Füle szoros, küzdelmes mérkőzésen hozták a meccseiket és tettek pontot a 6:-3-ra megnyert mérkőzés végére.

Vasárnapra maradt az igencsak erős összetételű Budapesti Erdért SE csapatával való mérkőzés. Rögtön a mérkőzés elején szoros csaták alakultak ki, úgy párosban, mint egyéniben is. Sajnos ezekből az ütközetekből rendre az ellenfél jött ki jobban, tapasztalatuknak és rutinjuknak köszönhetően jobban tudták a végjátékokat befejezni. Ennek köszönhetően 4:0 arányban elhúztak, amikor Ciurcui Melinda rosszullét miatt cserét kért és a helyére beálló Drabant Anita sem tudott nagyot változtatni a mérkőzés menetén. Hiába játszottak a lányok kiélezett küzdelmeket az egyes mérkőzéseken, a mai napon semmi nem akart összejönni és lett végül 6:0 arányú vereség. Az eredmény így nem tükrözi, hogy a két csapat játékerősségben azért közelebb volt egymáshoz.

Szabó Krisztián edző: “Nagyon nehéz hétvégén vagyunk túl, ahol csapatunk óriási bravúrt hajtott végre azzal, hogy a bajnok ellen a bajnokságban egyedül mi tudtunk pontot rabolni. Bízom benne, hogy ez erőt ad a továbbiakra és önbizalommal telve tudjuk majd a tavaszi szezont játszani. Egyelőre körvonalazódik, mely csapatoknak lehet esélye a Final Four-ba bejutni. Az eredményeket látva joggal bizakodunk, hogy sikerül nekünk is bejutni a rájátszásba, de addig még sok feladat és mérkőzés vár ránk, mivel tavalyhoz képest minden csapat megerősödött és nincs könnyű mérkőzés.”

Kapcsolódó képek