menu

  • 2020.10.22.

Hírös Agóra Filmklub

Megérkezett az Ősz, és megérkeztek a Hírös Agóra Filmklub új filmjei is!

NÉZZ FILMEKET KEVESEBB, MINT 400 Ft / FILM ÁRON!

Mind a 7 filmet megnéznéd?
Vagy többed magaddal moziznál 1-1 alkalommal?
7 alkalmas RUGALMAS BÉRLETTEL kedved szerint, szabadon variálhatod a filmeket!

október 22. csütörtök 19 óra
Teljes titoktartás

francia-belga thriller, 105 perc

Kilenc műfordító gyűlik össze egy vidéki kúrián. Egy páncélozott teremben íróasztalhoz ülnek, hogy a legnagyobb titoktartás mellett lefordítsák egy világrengető sikerkönyv utolsó kötetét. De úgy tűnik, hiába minden óvintézkedés: a regény első tíz oldala egyszer csak feltűnik az interneten, és egy ismeretlen zsaroló elképesztő összeget követel, hogy ne hozza idő előtt nyilvánosságra a folytatást. A helyzet egyre feszültebb, mindenki gyanús: ki szivárogtathatta ki a szöveget?

Rendező: Régis Roinsard

Szereplők: Lambert Wilson, Olga Kurylenko

Fotó: LesProductions duTrésor

 

november 5. csütörtök 19 óra
A Láthatatlanok

francia dráma, vígjáték, 102 perc

Négy mindenre elszánt szociális munkás nőknek fenntartott hajléktalanszállót vezet. Állandó vendégeiket fürdővel és meleg étellel várják, valamint mindent elkövetnek, hogy segítsék az emberi méltóság megőrzését és a társadalomba való visszailleszkedést. Amikor az emberi tényezőt teljesen figyelmen kívül hagyó bürokraták ellehetetlenítik őket, hősiesen szövetkeznek, hogy a szabályokat áthágva segítsenek pártfogoltjaikon. Úgy döntenek, saját szakállukra tovább üzemeltetik a helyet, éjszaka menedéket nyújtanak, nappal pedig azon fáradoznak, hogy kiépítsék vendégeiknek a megfelelő szociális hálót. Magánakciójuk azonban nem maradhat örökre titokban.
A láthatatlanok szeretnivaló karakterrel teli igaz történet, amelyben a profi színészek oldalán a hajléktalanok önmagukat alakítják. A film hazájában az év meglepetés sikere lett, eddig több mint másfél millióan látták.

Rendező Louis-Julien Petit
Szereplők: Augrey Lamy, Noémie Lvovsky, Brigitte Sy

Fotó: Apollo films

november 12. csütörtök 19 óra
Lufi

kínai filmdráma, 102 perc

Dargye és felesége, Drolkar állattartással foglalkoznak Tibet egyik eldugott szegletében. Három fiúgyermekük közül még csak egy iskolás, a másik kettőről nagyapjuk segít gondoskodni. Egy apró félreértés azonban megtöri a család harmóniáját, és kínos komplikációkkal kell szembesülniük. A fiatal házaspárnak döntenie kell: a buddhista tanítások vagy a modern társadalom által diktált értékek szerint folytassák az életüket?

A Lufi egy költői, filozófikus meditáció a kínai egykepolitikáról, a modern és tradicionális értékek konfliktusáról egy fiatal tibeti pár szexuális életén keresztül. A Lufi a 76. Velencei Filmfesztivál Orizzonti szekciójában debütált és elnyerte a Sfera 1932 díjat, majd Shanghaiban, Tokióban, Lisszabonban és Chicagóban is díjazták.

Rendező: Pema Tseden
Szereplők: Sonam Wangmo

Fotó: Warszawski Festiwal Filmowy

november 19. csütörtök 19 óra
Nincs parancs!

magyar dokumentumfilm, 71 perc

A Nincs parancs! Bella Árpád és Harald Jäger határőr alezredesek kísértetiesen hasonló története. Bella Árpád hatáskörét túllépve átengedte a keletnémet tömeget a magyar-osztrák határon és Harald Jäger hasonlóan cselekedett a Berlini Falnál, amikor puskalövés nélkül kelet-berlinieket engedett Nyugatra. Bátor fellépésükkel felgyorsították a 20. század végi történelmi események menetét és megakadályozták egy tömeges tragédia bekövetkeztét.

Rendező: Szalay Péter
Szereplők: Bella Árpád, Harald Jager

november 26. csütörtök 19 óra
Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre

Színes, magyar filmdráma, 95 perc

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmben valóság és képzelet csúszik össze egy szerelmes nő fejében. Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival. Ám Márta hiába vár a Szabadság-híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.

Rendező: Horváth Lili
Szereplők: Stork Natasa, Bodó Viktor

Forrás: mnf

december 3. csütörtök 19 óra
Történetek a végtelenségről

svéd-német-norvég-francia filmdráma, 78 perc
„Láttam egy embert, aki…” – film a létezésről, az élet értelméről, az emberi lét szépségeiről és kegyetlenségeiről, a maga varázsában és közhelyeivel. A Történetek a végtelenségről helyzetek és szituációk humoros sorozata, amelyben a hétköznapok banalitása átlagos emberek érzéseit hozza felszínre, s amelyben a jelentéktelennek tűnő és a történelmi pillanatok egyenrangúvá válnak. Legyen akár szó hitét vesztett papról, élete átlagosságát sirató idős férfiról, menetelő hadifoglyokról, táncoló kamaszokról, vagy akár egy cipő bekötéséről – minden pillanat bírhat jelentőséggel, és lehet egyidejűleg jelentéktelen a külső megfigyelő számára. Ezt kínálják Roy Andersson megfigyelései, az elmaradhatatlan skandináv humorral körítve.

Rendező: Roy Andersson
Szereplők: Jan-Eje Ferling, Vanja Rosenberg, Martin Serner, Anja Broms, Tatiana Delaunay, Bengt Bergius, Marie Burman

Filmelőzetes: https://www.mafab.hu/movies/om-det-oandliga-306146.html

Forrás: Stúdió 24

december 10. csütörtök 19 óra
Lola és a fiúk

Színes, magyar feliratos, francia nyelvű filmvígjáték, 105 perc

Ludivine Sagnier, Jean-Paul Rouve és José Garcia főszereplésével!

Lolának két fivére van: Benoit most nősül meg harmadszorra, Pierre pedig késve bukkan fel az esküvőn. Családi életük állandó elemei a viták, a félreértések, az ürügyek és a vádaskodások. Eközben ez a három ember csak élni szeretné a saját életét: Benoit hamarosan apa lesz, de nem érzi magát késznek új szerepére; Lola válása még folyamatban van, de megismerkedik Zoherral, aki nagy hatással van rá; Pierre-nek pedig a munkában akadnak egyre súlyosabb gondjai. A három testvér minden viszontagság ellenére az utolsó vérig kitart egymás mellett: elválaszthatatlan hármasként támogatják egymást jóban-rosszban…

Rendező: Jean-Paul Rouve
Szereplők: Ludivine Sagnier, José Garcia

Forrás: UGC

 

A filmek csak bérlettel látogathatók!

Bérletek a Hírös Agóra Kulturális Központ jegypénztárában válthatók!

Bérlet ára: 2.700 Ft

https://www.hirosagora.hu/-oszi-filmklub-2020

Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft.
6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 1-3.

Kapcsolódó képek