menu

  • 2020.11.25.

Mikulás meséi

A Károli Gáspár Református Egyetem Petőfi Sándor Református Gyakorló Általános Iskola és Óvoda Óvónői különleges ötlettel álltak elő, hogy hogyan várják a Mikulást ebben a mostani vírusos helyzetben is.

Hogyan ne okozzanak csalódást se az intézményükben még jelen levő, se az otthon maradt gyerekeknek. Mikulás meséi címen egy 5 meséből álló, a hét minden napjára eső online mese sorozatot indítanak el…

Mikulás meséi

Rendhagyó módon, idén is kedveskedik óvodásaink számára a Mikulás.

A jelenlegi helyzet ellenére sem maradhat el ez az izgalmakkal teli ünnep, a Mikulás várása, habár, személyes találkozóra idén nem lesz lehetőség. Az ünnepek pillanatai, percei, órái hamar elmúlnak, ezért épp olyan fontos és érdekfeszítő a várakozás és az előkészület időszaka is. Hányat kell még aludni, hogy megérkezzen a Mikulás? Mit hoz? Honnan jön? Mivel érkezik? S vajon hogy néz ki a Mikulás?

A napokban kaptuk a hírt Mikulás bácsinktól, hogy sajnos most nem lesz lehetősége meglátogatni bennünket, de kárpótlásként 5 mesével készül nekünk, amiket napról-napra, otthonról, kényelmes foteléből fog elmesélni. Ezeket megnézhetjük videón keresztül, és talán az utolsó nap a meséjén kívül még valami aprósággal is meglepi majd a jó gyerekeket.

Azonban mindezért cserébe csak annyit kér óvodásainktól, hogy minden nap rajzolják le a számukra legkedvesebb jelenetét az aznapi mesének. Az elkészült alkotásokat szeretettel várjuk a rajzoljnekunkotthonrol@gmail.com email címre. A Mikulás segítői, pedig feltöltik a rajzokról készült fotókat az óvoda honlapjára, Facebook oldalára, hogy Ő ne csak messzelátó varázstávcsövén keresztül nézhesse meg az alkotásokat, hanem saját Mikulás számítógép ketyeréjén is.

A videókat nem csak csoportjainkban lehet majd megtekinteni, hanem az óvó nénik otthon maradó óvodás családjainknak is továbbítani tudják majd, hogy ők is részesüljenek a Mikulás kedvességében.

Így aztán ebben a különleges helyzetben együtt élhessük át a meghitt pillanatokat akár az óvodában, akár családunk körében.

Petőfi Sándor Református Gyakorló Általános Iskola és Óvoda

Kapcsolódó képek