menu

  • 2020.11.26.

Áldozatsegítő központ nyílik Kecskeméten

Áldozatsegítő központ kezdi meg működését decembertől Kecskeméten és Szegeden. Varga Judit igazságügyi miniszter az ENSZ Nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából jelentette ezt be.

A meglévő négy mellett decembertől két új áldozatsegítő központ kezdi meg működését: a szegedi és a kecskeméti – jelentette be az igazságügyi miniszter november 25-én, szerdán a Facebookon az ENSZ Nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából.

Varga Judit azt írta, az Igazságügyi Minisztérium részéről az év elején meghirdetett Áldozatsegítés éve-program keretében idén megduplázták a hazai áldozatsegítő kapacitást. November 1-jéig 9693 hívást fogadtak az áldozatsegítő vonalon, és az áldozatsegítő központokat 1723 bajbajutott kereste meg személyesen, míg a kormányhivatalok áldozatsegítő szolgálatát 1042 ügyfél vette igénybe szerdáig.

A miniszter közölte azt is, ha valaki a vírushelyzetben vagy más okok miatt nem tudja vagy nem akarja személyesen felkeresni a központot, hívja a hét minden napján a nap 24 órájában ingyenesen elérhető áldozatsegítő vonalat a 06 80 225-225-ös telefonszámon, ahol a munkatársak készséggel nyújtanak segítséget. További információt a vansegitseg.hu honlapon lehet találni – fűzte hozzá.

Az áldozatsegítés hazai rendszerének és szolgáltatásainak bővítése és fejlesztése ezután sem áll meg. Vigyázzunk egymásra! – zárta a bejegyzést Varga Judit.

MTI

Kapcsolódó képek