menu

  • 2020.12.16.

Látogatói pont nyílt a Margaréta Otthonban

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester kezdeményezésére látogatói pont jött létre a Margaréta Otthonban.

Az intézmény által beszerzett konténerben hosszú idő után végre láthatják hozzátartozóik a bentlakó, fennjáró gondozottakat. A beruházást 2,5 millió forinttal támogatta Kecskemét önkormányzata.

Szerdán délután nyitotta meg kapuit a Margaréta Otthonban egy új látogató pont, amelynek köszönhetően több hónap után végre láthatják bent lakó családtagjaikat a hozzátartozók. A speciális konténerben kialakított helyiségben a fizikai izoláció biztosítása mellett találkozhatnak a családtagok, egyelőre csak 10-15 percre. Az eddigi telefonos kapcsolat mellett ebben a helyiségen lehetőség van beszélgetni, akár még a karácsony előtt is.

– A polgármester asszony kezdeményezésére kerestünk olyan, a jogszabályok által is biztosított lehetőséget, amely lehetővé teszi a szülők, nagyszülők eddigieknél közvetlenebb találkozását. Azt tapasztaltuk, hogy a járvány miatti bezártságot mentálisan már egyre nehezebben viselik az otthon lakói. Úgy gondolom, ezzel a megoldással – igaz, csak a szigorú szabályok betartásával – egy plexi falon keresztül, de végre találkozhatnak majd a rég nem látott családtagok – nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Engert Jakabné alpolgármester.

A Margaréta Otthon lakói, dolgozói és a fenntartó Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága is nagyon örült a polgármester kezdeményezésének.

– Amint megkaptuk az önkormányzati támogatást, azonnal elkezdtük az engedélyek beszerzését, a szükséges infrastruktúra kialakítását. Kollégáim hétvégén is dolgoztak azért, hogy a látogató pont minél hamarabb megnyithasson. Örömmel mondhatom, hogy rekord idő alatt sikerült megoldanunk például a konténer akadálymentesítését, szellőztetését, sőt a speciális hangtechnikát is – nyilatkozta érdeklődésünkre dr. Pataki Mariann, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága intézményvezetője.

Az intézmény látogatási rend bevezetésével igyekszik megoldani, hogy még ebben az évben mind a 160 fennjáró gondozott találkozhasson hozzátartozóival.

További részletek a KTV szerda esti híradójában.

Forrás: hiros.hu

Kapcsolódó képek