menu

  • 2020.12.21.

Karácsony anno… – Régi családi fotókat vár a múzeum

A Kecskeméti Katona József Múzeum régi, karácsonyi, családi fotók gyűjtésébe kezdett és ennek érdekében felhívást intézett a kecskeméti lakosokhoz.

Kíváncsiak arra, milyenek voltak az egyes családokban évtizedekkel ezelőtt a karácsonyok, hogyan néztek ki az ünnepi fenyők, s milyen díszekkel öltöztették fel a karácsonyfát.

Kérik, hogy küldjék be kedvenc, családi fotójukat, melyhez nyereményjátékot is kapcsoltak.

Íme a facebook oldalukon közzétett felhívásuk:

“A karácsony talán mindannyiunk számára a legszebb ünnep, hisz megannyi, szívmelengető érzésünk és emlékünk kapcsolódik hozzá. Így van ez már jó ideje, hiszen az első karácsonyfát már a 16. században felállították Németországban. Magyarországon elsőként Brunszvik Teréz grófnő tette ezt a Fejér megyei Martonvásáron levő birtokán 1824-ben. 🌲

Utazzunk vissza együtt a múltba és hangolódjunk az ünnepre egy kis nosztalgiázással! Segítsenek nekünk ebben, mutassák meg, hogy az Önök családjában, hogyan nézett ki évtizedekkel ezelőtt az ajándékozó szeretet szimbóluma, a karácsonyfa, milyen díszekkel öltöztették fel a lakás ékét, az ünnepi fenyőt. Sok családban a fenyőfa beszerzésének folyamatához is érdekes történetek, pillanatok kötődnek, amelyeket a fotóalbumok lapjai között megőrzött a családi emlékezet.

Biztatjuk Önöket arra, hogy ezekből a fotókból is bátran válogassanak és osszák meg velünk, hogy a világjárvány okozta nehéz helyzetben is örömet tudjunk okozni egymásnak.

👉Várjuk a családi fotókat, kérjenek fényképeket a szülőktől, nagyszülőktől, esetleg dédszülőktől, s töltsék fel a múzeum facebook posztjához kommentben vagy küldjék el a kommunikacio@kkjm.hu e-mail címre!

👉A beérkezett képeket megosztjuk az oldalon, s a legtöbb like-ot elérő fotók feltöltőit (vagy tulajdonosait) értékes múzeumi ajándékcsomaggal jutalmazzuk, amelyet Vízkereszt után, a karácsonyi ünnepkör végezetével vehetnek át tőlünk.”

Kecskeméti Katona József Múzeum

Kapcsolódó képek