menu

  • 2020.12.22.

A Kecskeméti Szent László Lions Club újabb adományai a Covid járvány kapcsán

A klubtagság úgy döntött, ebben az embert próbáló időszakban segítséget nyújt a veszélyhelyzetnek leginkább kitett emberek, az egészségügyi, szociális és oktatási területen dolgozók részére. 

Első körben a járvány indulásakor 1 000 db szájmaszkot adományozott a kórház sürgősségi beteg ellátó osztályának, majd folytatva a segítségnyújtást, az igények felmérését követően, két ütemben újabb adományok átadására kerül sor a kórház dolgozói részére, mindennapjainak megkönnyítéséhez védőeszközök, szendvicssütők, kávéfőzők, mikrohullámú sütők és hűtőszekrények formájában. Majd egy hétfős egészségügyi dolgozó családot támogatott a klub. Az eddigi adományok értéke több mint 2 millió Ft volt.

Most újabb intézmények dolgozóinak és ellátottjainak nyújt segítséget a klub. Úgy gondolták járvány idején a levegőfertőtlenítő készülékeknek különösen nagy hasznát vehetik a különböző intézmények, így ózongenerátorokat vásároltak. Ezek a készülékek járvány elmúltával is hasznosak, hiszen a levegőben lévő polleneket, szagokat és mindenféle vírust és baktériumot kiszűrnek, elpusztítanak. 

December 18-án, adták át az első ózongenerátort a Karol Wojtyla ház mélyszegénységben élő gondozottai részére.

A második készülék december 23-án került átadásra az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Mosolysziget Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátó Intézménye számára.

A harmadik és negyedik generátor a tanítási szünetet követően januárban talál gazdára. Ezeket a készülékeket az EGYMI – Kecskeméti Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Kollégium Egységes Gyógypedagógiai Intézmény Juhar utcai Tagintézménye és a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola pedagógusai kapják.

Kecskeméti Szent László Lions Club 23 éve alakult meg, jelenleg 23 tagja van. Céljai: önzetlen segítséget nyújtani a sérült, (első sorban látás sérült), beteg, elesett, embertársainknak, nemzetre, vallásra politikai beállítottságra tekintet nélkül. Továbbá a tehetségek támogatása, a fiatalok érzékenyítése, önkéntes munkákba való bevezetése valamint a környezet védelme. Feladatai közé tartozik a katasztrófák, jelenleg a járvány elesettjei és a védekezésben helytállók támogatása is. A klubtagok önként vállalkoztak arra, hogy mindennapi munkájuk elvégzése mellett idejüket, energiájukat és anyagi lehetőségeiket jószolgálati tevékenységre fordítsák.

Kapcsolódó képek