menu

  • 2021.02.24.

Táncra perdültek a Hírös Agóra munkatársai

Táncra perdültek, annyira várják a nyitást

A pandémia számos nehézség elé állította a kulturális és közművelődési intézményeket. Hosszú ideje nem fogadhatnak látogatókat, nem találkozhatnak a közönséggel, a közösségeikkel.

A kecskeméti Hírös Agóra Nonprofit Kft. munkatársai már nagyon várják, hogy újra jöjjenek rendezvényeikre az emberek, hogy újra otthont adjanak a náluk működő közösségeknek. Szorgosan készülnek a kezdésre. Addig is vidám tánccal, zenével erősítették a mihamarabbi nyitásba vetett bizalmukat, optimizmusukat.

Erről kisfilmet készítettek és feltöltötték a közösségi csatornákra.

Országos kihívással is éltek a kulturális-közművelődési intézmények felé, hogy csatlakozzanak hozzájuk és készítsék el saját kisfilmjüket. A kihívás alapötlete a Jerusalema tánc, de a zenét átdolgozta a Láma Dalai zenekar, Kurgyis Attila hangszerelésével. A zene és a tánc adott, a többi a kreativitáson múlik. (A jelentkezőknek a zenei alapot elküldik a Hírös Agóra munkatársai.) Szeretnék, ha minél több kultúrát közvetítő intézmény – társaság elfogadná és részt venne a kihívásukban, hogy minél több videó készüljön és az egész országon végigsöpörjön, hogy VÁRJUK A NYITÁST!

A Hírös Agóra zenés-táncos kisfilmje:

(A filmen közreműködtek a Hírös Agóra munkatársai, operatőr Szűcs Zoltán, hangmérnökök Korb Tamás és Kéri Balázs. Rendező Csenkiné Túri Edit.)

Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ

Kapcsolódó képek