menu

  • 2021.03.01.

Ezeken a helyeken kell maszkot viselnünk március 1-jétől

A helyi operatív törzs döntése alapján március 1-jén 20 órától március 15-ig újra kötelező a maszk használata Kecskemét forgalmas közterületein.

Az erről szóló rendeletet ma hozza meg a polgármester. A súlyosbodó vírushelyzet miatt kérik a lakosságtól, hogy fokozott figyelmet fordítsanak a kötelező szociális távolságtartásra, ahol ez nem lehetséges, mindenképpen maszkot kell viselni saját védelmünk és mások védelme érdekében – áll a Városháza közleményében.

Kecskemét Megyei Jogú Város Operatív Törzs egészségügyi szakemberek véleményét kérte a kötelező maszkhasználat elrendelésével kapcsolatban. A beérkezett szakértői vélemények áttekintése alapján megállapítja, hogy a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kórházhigiénés Osztálya, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatala, továbbá a megkérdezett felnőtt háziorvosok és gyermekorvosok szinte mindannyian a kötelező maszkhasználat szabályozásának szigorítását tartják megfontolandónak, indokoltnak.

Mindezek alapján Kecskemét Megyei Jogú Város Operatív Törzs a kötelező maszkhasználatra vonatkozóan az alábbi döntést hozza:

1. Kecskemét Megyei Jogú Város Operatív Törzs javasolja, hogy Kecskemét Megyei Jogú Város belterületén a maszkviselés 2021. március 1. napja 20.00 órától kezdődően 2021. március 15. napjáig a következő helyszíneken legyen kötelező:

a.) a Bethlen körút, a Kuruc körút, az Erzsébet körút, a Kossuth körút, az Árpád körút, a Mária körút és a Széchenyi körút (a továbbiakban Nagykörút) által határolt területen belül minden közterületen.

A Nagykörúton kívül az alábbi helyszíneken:

b) buszmegálló területén,

c) piac és vásár területén,

d) olyan helyiség, épület, létesítmény bejáratától számított 10 méteres közterületi távolságon belül, ahol

da) bölcsőde, óvoda, általános iskola és 9. évfolyam alatt is képzést biztosító középfokú oktatási intézménybe vagy intézményből történő gyermekkíséret

db) termék vásárlása

dc) egészségügyi, szociális, postai, vagy egyéb szolgáltatás igénybevétele

dd) bírósági, hatósági, egyéb ügyfélszolgálaton történő ügyintézés

de) vallási közösségek szertartásán, temetésen való részvétel

céljából várakoznak-

d) bevásárlóközpont parkolóiban.

2. Az operatív törzs az országos napi esetszámok és a halálesetek számának sajnálatos növekedésére tekintettel a maszkhasználatra és a közösségi tartózkodásra vonatkozóan az alábbi ajánlást teszi, illetve az alábbi kérést fogalmazza meg:

– Az operatív törzs a város lakosságától azt kéri, hogy mindenki körültekintően, egyénileg fontolja meg, hogy a közterületek azon részén, ahol nem kötelező használja-e a maszkot.

– Fokozott figyelmet kell fordítani a kötelező szociális távolságtartásra és ahol ez nem lehetséges, mindenképpen maszkot kell viselni a saját és mások védelme érdekében.

– Szigorúan ellenőrizni szükséges az 1. pontban felsorolt helyszíneken a kötelező maszkviselés betartását.

– Az operatív törzs kéri, hogy munkahelyi, iskolai közösségben ne tartózkodjon olyan felnőtt, illetve gyermek, akinél a fertőzés valamely tünete tapasztalható. A közösségekben fokozott figyelmet kell fordítani továbbá a higiéniai szabályok betartására.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester hétfőn dönt a jelenleg érvényben lévő maszkhasználati rendelet módosításáról, az operatív törzs javaslatainak figyelembe vételével.

Forrás: hiros.hu

Kapcsolódó képek