menu

  • 2021.03.01.

Támadás érte a Kecskeméti Nemzeti Színházat

A színház dolgozói március 1-én a Katona József emlékmű mellett megrongálva találtak rá a színház postaládájára, amelyet korábban nyereményjátékhoz gyártottak.

Január végén hirdette meg nyereményjátékát a színház „KÉK POSTALÁDA” néven. Tippeket vártak, hogy mikor lesz az első előadás az újranyitást követően. A postaláda lehetőséget adott arra is, hogy a nézők kedvenc színészeiknek levelet küldjenek. A Házasság Hete alkalmából ebbe a postaládába dobhatták be a szerelmespárok a lakatgyűjtőre helyezett lakatok kulcsait.

Ez egy egyedileg, a színház műhelyében készített postaláda, melyet a jegypénztárunk mellett a járdához rögzítettünk. Azért készült, hogy lehetőséget adjunk a pandémia során arra, hogy a kapcsolatot tarthassuk a nézőkkel az online téren kívül. Elképzelni sem tudom, hogy kit zavart ez a postaláda, miért rongálták meg – mondta el Cseke Péter direktor.

A postaládát szétfeszítették és kinyitották, a Katona József emlékmű mellett találták meg hétfő reggel a dolgozók. Azóta, visszakerült a helyére, újra rögzítették a karbantartó kollégák a postaládát.

Nagyon szomorú látvány volt, így látni egy általunk készített eszközt. Az épület körül biztonsági kamera működik. A felvételeket kollégáim már ellenőrzik, de aki esetleg bármit látott a történtekkel kapcsolatban, kérjük, hogy jelezze a színháznak. Mivel a postaládát teljesen kifosztották, az akciónkat újraindítjuk – tette hozzá az igazgató.

Akik az esettel kapcsolatban információval rendelkeznek, kérjük, hogy jelezzék azt a színház központi telefonszámán: 06 76 501 170, vagy emailen: a titkarsag@kecskemetinemzeti.hu

Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

 

 

Kapcsolódó képek