menu

  • 2021.04.16.

Palacsintával lepték meg a kecskeméti mentősöket

Rengeteg palacsintát és ajtódíszt kaptak ajándékba hétfőn a Kecskeméti Mentőállomás munkatársai. Egy helyi család fogott össze, miután húsvét napján valaki feljelentett két budapesti mentőst, mert megálltak ebédet venni maguknak.

Ezt követően indult el az országos mozgalom, rengetegen állnak ki az életmentők mellett. Ehhez a megmozduláshoz csatlakozott a kecskeméti Domb Büfé, az AszuCar Autósiskola, valamint az Irka Manufaktúra.

Autóval hozták azt a 104 palacsintát, amit a Domb Büfé és az AszuCar Autósiskola ajánlott fel a kecskeméti mentősöknek. A mai szolgálatot teljesítő bajtársak nutellás, lekváros és kakaós palacsinta közül válogathattak. Az édesség mellé pedig az Irka Manufaktúra tulajdonosa készített nyolc darab ajtódíszt. A három vállalkozó nem csupán üzletember, hanem egy család tagjai is, ezért fontos számukra az összefogás.

– Kizárólag az összefogás, az egymás iránti szeretet és tolerancia segíthet át minket a nehézségeken – hangsúlyozta a helyszínen  Aszódi Szabó Éva, az Irka Manufaktúra tulajdonosa.

A családtagok azért lepték meg a Kecskeméti Mentőállomás munkatársait, mert felháborította őket az az eset, ami húsvét napján történt. Akkor két mentőst jelentett fel valaki Budapesten, mert megálltak ebédet vásárolni maguknak.

Nem értünk egyet a feljelentővel, ez egyértelmű, mivel mi is emberek vagyunk, a kollégáim vonulnak, valamikor nekik is enniük kell. Sajnos telhetnek el órák, amikor nem tudnak bejönni egy ebédre, vagy bármire – mondta az esetről Szép Csaba, a Kecskeméti Mentőkért Alapítvány kuratóriumi elnöke. – Tényleg előfordul, hogy egy fél percre meg tudnak állni, megveszik, de van hogy már nem is tudják elhozni, vagy jóval később fogyaszthatják el a riasztás miatt.

Ha kiszállítják a mentősöknek az ételt, akkor az általában már csak hidegen várja őket, amikor visszajöttek a vonulásból.

– Rendkívül megható érzés, hogy az ország lakossága egy emberként mögénk állt. Talán ez is annak a jele, hogy elismerik azt a munkát, amit az OMSZ most már több mint egy éve végez a covid ellátásban. Napi 4300 mentési feladatot látunk el, és emellé általában egy 15-20 ezer mintavételezési igény érkezik be az OMSZ-hez – emelte ki Hangai József, mentőtiszt, az OMSZ Dél-alföldi Regionális Mentőszervezetének kommunikációs munkatársa.

Hangai József azt mondta, ez a feljelentés egyedi eset volt. A támogatások folyamatosan érkeznek az ország különböző mentőállomásaira, ezzel is jelezve, hogy az ország lakossága is kiáll az életmentők mellett.

forrás: hiros.hu

A felajánlásról a KTV  is tudósított. A videó az alábbiakban megtekinthető:

Kapcsolódó képek