menu

  • 2021.05.05.

Nagy versmondás – online

A Versmondók találkozója döntője, a Versünnep felvezető rendezvénye

A Hírös Agóra Ifjúsági Otthon és a Kecskeméti Drámapedagógiai Műhely 9. alkalommal szervezi meg Kecskeméten a Nagy Versmondást május 8-án szombaton 10 órakor.

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is online térben kerülhet erre sor. A versek mellett Kecskemét irodalmi emlékeivel, helyszíneivel is ismerkednek majd a résztvevők.

A szervezők célja, felhívni a figyelmet a költészet értékeire. A város irodalmi emlékeinek, helyszíneinek bemutatása és a Kecskeméthez kötődő költők, mint Petőfi Sándor, Móricz Zsigmond, Weöres Sándor, Kányádi Sándor, valamint a kulturális életében ma is aktív szerepet vállaló Kossuth-díjas kortárs költő, Buda Ferenc tavaszi témájú verseinek megismerése. A közös versmondás ereje és élménye a versmondók találkozójának legmeghatározóbb élménye. Hat vers vagy versrészlet fog elhangozni Krucsó Rita Júlia bábszínész irányításával.

Az érdeklődők megismerkedhetnek Az alföld c. vers fordításaival is. Petőfi Sándor versei több mint 50 nyelvre lefordították és olvashatók a világ különböző tájain. A Hírös Agórában jelenleg Európai Önkéntes Program keretében tevékenykedő fiatalok saját nyelvükön: spanyolul, oroszul, törökül és angolul mondják el a közismert verset.

Videó felvétel útján várhatóan 5 kecskeméti általános iskola kapcsolódik a közös versmondáshoz.

Az adás napjától pedig minden költészetkedvelő kicsi és nagy megtekintheti és a résztvevőkkel közösen mondhatja a kiválasztott verseket, akár többször is, a Kecskeméti Televízió adásában, a Hírös Agóra honlapján és Facebook oldalain.

Kapcsolódó képek