menu

  • 2021.05.12.

Operát rendez a Kecskeméti Nemzeti Kossuth-díjas igazgatója

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház ismét megtelt élettel. A korlátozások enyhítésének örömét nem is fejezhetné ki jobban a társulat, mint egy újabb produkció elkészítésével.

Nagy boldogság számomra, hogy éppen akkor kezdhettük meg a próbákat, amikor már levegőben volt a korlátozások enyhítése és az újranyitás híre. Egészen más lelkülettel kezdett neki a társulat az alkotásnak – emlékszik vissza Cseke Péter, a színház igazgatója, aki élete első operáját rendezi itthon, Kecskeméten.

Biztos vagyok benne, hogy új kapukat nyitunk majd meg a nézőink szívében, hiszen Donizetti alkotása, A csengő egy olyan különleges miliőbe varázsolja a közönséget, amelyben eddig itt, Kecskeméten nem volt részük. Hatalmas kihívás, hogy az első operámat rendezhetem – tette hozzá lelkesen a direktor.

Cseke Péter

Gaetano Donizetti A csengő című operát egy kolerajárvány végén alkotta meg. Az előadás további érdekessége, hogy a recitativókat Galambos Attila, a színház irodalmi vezetője és Szente Vajk, a teátrum főrendezője írta át prózai jelenetekre, ezért a produkció könnyed és élvezhető lesz azok számára is, akik az opera műfajjal még csak most ismerkednek.

Egy spanyol népi színpadi műfajt a zarzuela-t ültettem át magyar színpadra. Ez egy daljáték prózai betétekkel – mondta az igazgató.

A csengő
Fotó: ifj. Háry Péter

A csengő zártkörű, házi főpróbáját 2021. május 7-én tartották meg a színházban. A nyilvános bemutatót hamarosan meghirdeti a színház. Az előadásokat a 2020/21-es évadra megvásárolt bérletekkel, vagy jeggyel tekinthet majd meg a közönség.

Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

 

Kapcsolódó képek