menu

  • 2021.06.04.

Megkezdődött a Kecskeméti Ágazati Képzőközpont létrehozása

A Széchenyi 2020 program keretében kezdetét vette az „Ágazati Képzőközpont létrehozása Kecskeméten” című (GINOP-6.2.7-20-2021-00021 kódszámú) projekt.

A projekt célja a Kecskeméti Ágazati Képzőközpont létrehozása, infrastrukturális és szakmai felkészítése az új szakképzési struktúrára. Az ünnepélyes nyitórendezvényt ma tartották a Kecskeméti SZC Széchenyi István Technikumban. A projektben a Kecskeméti Szakképzési Centrum 263.751.459 Ft vissza nem térítendő, a költségeket 100 százalékban finanszírozó támogatást nyert uniós és hazai forrásból.

A hazai gazdaság versenyképességének alapvető feltétele, hogy a vállalkozásoknál versenyképes, a gazdaság igényeinek megfelelő képzettséggel és kompetenciákkal rendelkező munkaerő álljon rendelkezésre. Ehhez kíván hozzájárulni a projekt a szakképzési rendszer fejlesztésével, a Kecskeméti Szakképzési Centrum aktív vállalati kapcsolatainak erősítésével és a vállalkozások szerepvállalásának növelésével a szakmai gyakorlati képzésben. A projekt keretében a Kecskeméti Szakképzési Centrum meglévő tanműhelyeire, infrastruktúrájára és eszközeire alapozva, vállalati együttműködések keretében hozzák létre a Kecskeméti Ágazati Képzőközpontot. A Képzőközpont feladata a szakirányú oktatás szervezése, megvalósítása, a duális képzéssel kapcsolatos adminisztrációs feladatok ellátása (szakképzési munkaszerződés, elszámolás). A fejlesztések a gépészet, az elektronika és elektrotechnika, valamint a kereskedelem ágazatokban valósulnak meg. A szakirányú oktatáshoz szükséges eszközöket és felszereléseket a Képzőközpontban résztvevő szervezetek közösen biztosítják.

A Kecskeméti Ágazati Képzőközpontot alapító szervezetek:
Kecskeméti Szakképzési Centrum, KÉSZ Ipari Gyártó Kft., PROVIM Kft., UNIVER-COOP Zrt.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A projekt megvalósításának tervezett határideje: 2021.05.01 – 2022.10.30.

A projekt azonosítószáma: GINOP-6.2.7-20-2021-00021

A projektről bővebb információt a www.kecskemetiszc.hu oldalon olvashatnak.

Megítélt támogatás: 263 751 459 Ft

Kapcsolódó képek