menu

  • 2021.06.04.

Színpompás egynyári virágokkal gazdagodott az Érzékelések kertje

A Gyenes Kertészet felajánlásaként az illatösvényt az évelő fűszernövények mellett csütörtöktől, mintegy 150 tő színes, illatos egynyári virág is díszíti.

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai csütörtök délelőtt nagy örömmel ültették el az ajándék növényeket.

Az átadás előtti utolsó simítások folynak az Érzékelések kertjében, hiszen jövő héten a K-ARTS Művészeti Alapítvány által készített és felajánlott hangadó szobrok kihelyezése után, június 11-én pénteken, délután 3 órakor a kertet megalkotó Kecskeméti Szent László Lions Club ünnepélyesen átadja a városnak a parkot.

A Lions Mozgalom legfontosabb célkitűzéseinek megfelelően a látás védelme és a környezetvédelem is megvalósul a liget létrehozásával. Az országban egyedülálló kert egyrészt vak, gyengén látó vagy halló, értelmi sérüléssel élő gyermekek és felnőttek részére szánt pihenő, tapasztalati kert.

Másrészt a gyermek intézmények és a városban élő családok részére kialakított érzékenyítő park, melyben a színek, illatok, változatos felületek, hangok felfokozásával tudatosan kívánják bevezetni az érzékelhető világba a tapasztalatra vágyókat a természet, a játék és a művészet útján.

Kérik élvezzék az Érzékelések kertjét és vigyázzanak rá!

Kapcsolódó képek