menu

  • 2021.06.07.

Időszaki kiállítást záró rendezvény

Rendkívüli tárlatvezetéssel zárul a Bugyogó, míder és ami felette van, avagy mit viseltek elődeink? című időszaki kiálltás.

Az Arany János Közérdekű Muzeális Gyűjtemény időszaki kiállításának záró rendezvényeként 2021. június 12-én 15 órától rendkívüli tárlatvezetésre invitálja elsősorban azokat a nagymamákat, anyukákat és unokákat, akik érdeklődnek a divattörténet iránt.

A résztvevők ezen a délutánon a múzeumban őrzött különböző alsó- és felsőruházatok, kiegészítők és eredeti fényképek segítségével betekintést nyerhetnek abba, hogy miként változott a nagykőrösiek ruhaviselete az 1860-as és az 1940-es évek közötti időkben.

A többségében a múlt század fordulójáról megmaradt pásztor, paraszt és az ún. úri vagy polgári ruhadarabok és öltözetegyüttesek szépen példázzák viselőjének életkorát, családi állapotát, társadalmi hovatartozását.

A kiállított öltözetek között többek között cifraszűrös pásztorember, kőrösi gazda és parasztasszony viseletével, illetve több, az ún. úri középosztály hölgytagjainak különböző alkalommal magukra öltött ruháival találkoznak az érdeklődők.

A program zárásaként a játékos kedvűeknek alkalma nyílik az ajándékba kapott öltöztető papírbaba ruháját ízlésük szerin megtervezni, díszíteni.

Helyszín: Arany János Közérdekű Muzeális Gyűjtemény, Nagykőrös, Ceglédi út 19.

Időpont: 2021. június 12-én (szombat) 15:00 óra

Jegyárak: A rendezvényen való részvétel ingyenes, de a felnőttek számára védettségi igazolványhoz kötött.

Bővebb tájékoztatás: muzeum@korosikultura.hu +36 20 950 9560

Facebook esemény 

Kapcsolódó képek