menu

  • 2021.07.12.

Blaszák Lilla bronzérmes a felnőtt búvárúszó világbajnokságon!

Blaszák Lilla váltó bronzérme a felnőtt uszonyos- és búvárúszó világbajnokságon

A júniusi junior világbajnokságon szerzett érmek után július is újabb érmet hozott a BÁCSVÍZ KVSC búvárúszó szakosztályának. A 2021. július 3-9. között Tomszkban (RUS) megrendezett Uszonyos- és Búvárúszó Felnőtt Világbajnokságon 30 nemzet közel 300 versenyzője állt rajthoz, ahol Blaszák Lilla a 4×200 méteres női nemzeti váltó tagjaként bronzérmet szerzett. Lilla a dobogós helyezés mellett két egyéni 11., még csapattársa Gruber Kornél váltóban 4. és 8., illetve egyéni versenyszámokban 24. és 28. helyezéseket ért el.

– Nagyon örülök neki, hogy Lilla végül éremmel térhetett haza a világbajnokságról. Ő az a sportoló, aki abszolút lelkiismeretesen végzi el az edzéseken a kiírt feladatokat. Az elmúlt év és az idei év eleje nem volt zökkenőmentes nála, kisebb-nagyobb betegségek, sérülések hátráltatták, de ő újra és újra felül tudott kerekedni ezeken. Végül a váltóban mind a négy lány magabiztos versenyzéssel biztosította be a dobogós helyet.

Azért kis üröm is van az örömömben: azzal a céllal vágtunk neki ennek a versenynek, hogy a 2022. birminghami (USA) IWG Világjátékokra kvalifikációt szerezzünk. Sajnos ez idáig sem Lillának, sem Kornélnak nem sikerült. Lilla egyéni legjobb időeredményt produkált 400 méteres felszíni úszásban, de ez nem volt sajnos elég a döntőbe kerüléshez. Kornélnál pedig erőben nem volt hiány, ám valahogy a technikája nem állt össze teljes mértékben a versenyre. Így minimálisra csökkent a lehetőség a kijutásra, de ameddig van esély, dolgozni fogunk a kvalifikáció megszerzéséért.

Mindkét versenyzőnk erős, ez jól látszik, a befektetett munkának pedig be kell érnie. – értékelte a világbajnokságot Juhos Gergely szakosztályvezető.

A július további része a levezető edzésekről fog szólni a kecskeméti uszonyosoknál, majd az augusztusi pihenőt követően újra indulnak az edzések a Kecskeméti Fürdőben.

Edzők: Szabó László, Bács Ferenc, Juhos Gergely
 

Eredmények:

Blaszák Lilla:
3. 4x200m női felszíni váltóúszás: 6:09,55
(váltó tagok: Suba Sára – Debreceni Búvárklub, Blaszák Lilla – BÁCSVÍZ KVSC, Szabó Anita – Debreceni Búvárklub, Károlyi Csilla – Eötvös DPSE Orosháza)
11. 400m felszíni úszás 3:23, 42
11. 800m felszíni úzás 7:16,20

Gruber Kornél:
4. 4x200m férfi felszíni váltóúszás: 5:39,18
(váltó tagok: Mozsár István Alex – Mátrai Erőmű Búvárklub, Hamlin Matthew – Kaposvári I. MCM-Diamant Adorján SE, Gruber Kornél – BÁCSVÍZ KVSC, Bukor Ádám – Győri Búvár Sportegyesület)
8. 4x50m mix felszíni váltóúszás: 1:08,48
(váltó tagok: Gruber Kornél – BÁCSVÍZ KVSC , Hamlin Matthew – Kaposvári I. MCM-Diamant Adorján SE, Suba Sára – Debreceni Búvárklub, Varga Krisztina – Búvár és Vízisport Klub Eger)
24. 100m felszíni úszás: 38,23
28. 50m búvárúszás: 16,02

 

Kapcsolódó képek