menu

  • 2021.07.29.

Világsztár érkezett Kecskemétre!

A trombita Paganinije sétálgat néhány napig Kecskemét utcáin, hiszen a megújuló Kodály Fesztivál egyik kiemelt vendége Sergei Nakariakov, aki kedden hajnalban érkezett a városba.

Két napos mesterkurzust és egy záró nagykoncertet is tart a fesztivál keretében – és persze turistaként is elvegyül a város és a fesztivál életében.

A világhírű trombitaművész Sergei Nakariakov az 1990-es évek óta a világ legnevesebb hangversenytermeiben lép színpadra. A Budapesti Tavaszi Fesztiválnak is visszatérő vendége, 2017-ben a Virtuózok díszvendégeként járt Magyarországon, 2021-ben pedig, a Kodály Művészeti Fesztiválon a Kecskeméti Szimfonikus Zenekarral ad közös koncertet július 30-án a Nagytemplomban. Landolása után szinte egyből munkához látott: a következő két napon országos mesterkurzusa zajlik a Hírös Agóra színháztermében.

Nakariakov és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar koncertjére – mely egyben a fesztivál zárókoncertje is – most belépőjegyet is nyerhet aki részt vesz az Agóra facebook játékán.

A játék az alábbi linken elérhető:

www.facebook.com/HirosAgora/photos/a.369269526461462/4093001110754933/

A Fesztivál már a végéhez közeleg. Az elmúlt 10 napban bőven volt részünk programokban, zenében, táncban, élményben.

Találkozhattunk a komolyzene vezető egyéniségeivel és a jövő tehetségeivel.
A KODÁLY PONT-on pedig bárki bemutatkozhat, előadhat, zenélhet függetlenül attól, hogy magabiztos profi vagy lelkes amatőr.

Atmoszféra koncertjeinkkel zenével, fénnyel töltöttük meg Kecskemét tereit, hogy elérjük azt, amit Kodály Zoltán igazán szeretett volna: “Legyen a zene mindekié!”

A FESZTIVÁLNAK MÉG NINCS VÉGE, BŐVEN TARTOGATUNK MÉG A HÉTRE ZENEI ÉLMÉNYEKET!

Július 29. csütörtök, 20 óra

Orgonaművészet és népdaléneklés – klasszikus zene és népzene különleges ötvözésével várjuk az érdeklődőket a Kecskeméti Evangélikus Templomba, ahol
MALI KATALIN orgonaművész és NAVRATIL ANDREA népdalénekes MENNYEK KIRÁLYNÉJA címmel ad közös koncertet.Ezen a különleges koncerten magyar népdalok és egyházi népénekek, valamint gregorián, középkori, reneszánsz és barokk egyházzenei tételek hangzanak el a két művész finom összhangjában.

2021. július 30., péntek 20 óra

A Kecskeméti Nagytemplom barokk stílusú, gazdagon díszített falai közt zárjuk az idei Kodály Művészeti Fesztivált
SERGEI NAKARIAKOV világhírű tormbitaművész és a KECSKEMÉTI SZIMFONIKUS ZENEKAR közös koncertjével. Arban, Haydn, Mozart és Rossini dallamai Hámori Máté vezényletével szólalnak meg.

A részletes programokról további érdekességeket honlapunkon és facebook oldalunkon is olvashat:

kodaly-muveszeti-fesztival.hu

facebook.com/HirosAgora

Kapcsolódó képek