menu

  • 2021.08.05.

15. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál

Több mint 300 filmmel, családi programokkal, kiállításokkal várja az animáció szerelmeseit a 15. KAFF

Augusztus 11-15. között 30 ország 370 alkotása lesz látható a 15. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon.

A kétévente megrendezett nemzetközi seregszemlén idén öt alkotás jutott be az egész estés animációk versenyébe, melyek között Annecy-ban és Bucheonban díjat nyert, Oscar díjra, BAFTA-ra és Európai Filmdíjra jelölt alkotások is szerepelnek.

4 napon át az utóbbi két év magyar- és európai animációs filmtermésének legjavát nézheti meg a közönség a Malom Moziban, a Hírös Agóra színháztermében és az Otthon Moziban, valamint két szabadtéri helyszínen, a főtéri „Tér a térben” területen és a Magyar Naív Művészek Gyűjteményének udvarán.

A versenyprogramok mellett a panoráma szekcióban a partnerfesztiválok – Annecy, Stuttgart, Zágráb, Hangzhou, Espinho, Pozsony és London – díjnyertes filmjei mutatkoznak be.

Kép: METRO orosz animációs film, Forrás: https://2021.kaff.hu/hu/film-adatlap/723

Idén ünnepli 50. évfordulóját a Kecskeméti Rajzfilmstúdió, melynek alkalmából tíz vetítésből álló programmal és az elmúlt 50 év legemlékezetesebb pillanatait bemutató kiállítással készülnek a szervezők.

Kaláka koncerttel, filmvetítésekkel, közönségtalálkozóval és animációs játékházzal várja a fesztivál a gyerekeket, fiatalokat, családokat.

Az Ifjúsági Otthon Tükörtermében csütörtökön, pénteken és szombaton a fiatalok saját maguk próbálhatják ki a rajzfilmkészítés technikáit a Primanima animációs játszóház karaván programon.

Kép: Primanima animációs játszóház, Forrás: https://2021.kaff.hu/hu/egyeb-programok/reszletes-program/72/

A részletes program a fesztivál honlapján érhető el:
https://2021.kaff.hu/hu/programok-napi-bontasban/08-11

Programok tematikus bontásban: https://2021.kaff.hu/hu/film-programok

A fesztivált idén is fantasztikus kiállítások színesíti.

Milorad Krtstic, Menyhei Szabolcs, Cakó Ferenc és Szoboszlay Eszter munkáinak a Hírös Agóra, míg Orosz István képeinek a Bozsó Gyűjtemény ad otthont.
https://2021.kaff.hu/hu/egyeb-programok/kiallitas

Kép: Menyhei Szabolcs: Modern mítoszok című kiállítása, Forrás: https://2021.kaff.hu/hu/egyeb-programok/reszletes-program/54/

 

A fesztiválon való részvétel ingyenes.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft.
6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 1-3.
Tel: 76/503-880, fax:76/503-890

Kapcsolódó képek