menu

  • 2021.09.09.

Együtt. Újra. Fotókon az újraindult közösségi élet

Még tíz napig lehet jelentkezni a Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) fotópályázatára, amelynek célja a civil szervezetek programjainak és a közösségi élet újraindulásának bemutatása.

A formális és az informális közösségek újraindulása ismét megmutatta, hogy mekkora összetartó és értékteremtő ereje van a hazai civil szektornak. A fotópályázat célja, hogy ezeket az értékeket, az újraindult programok változatosságát, azok legszebb pillanatait a résztvevők szemével és kameráin keresztül mutassa meg a nagyközönségnek. Cél továbbá, hogy a fényképek segítségével láttatni, milyen sokszínű és izgalmas tevékenységeket folytatnak ma Magyarországon a civil szervezetek és közösségek.

A részvételhez csak néhány feltételnek kell megfelelnie minden versenyezni kívánó pályázónak: 18 és 35 év közötti – valamely civil szervezethez kötődő (pl. civil szervezetnél önkéntes, tag, segítő stb.) – magánszemélyként nyújthat be egy fényképet, a pályázati feltételek elfogadását követően. A beérkező képeket egy 5 fős zsűri értékeli majd, két lépésben: a legjobb húsz pályamű kiválasztása után – melyekről közönségszavazást indítanak a NIT Facebook oldalán – az első három helyezettet díjazza: az első 300.000 Ft, a második 250.000 Ft, a harmadik 200.000 Ft, míg a közönségszavazás nyertese 100.000 Ft értékű pénzjutalmat kap.

A legjobb húsz pályaműből várhatóan országos vándorkiállítás indul az ősz folyamán.

A Miniszterelnökség együttműködésével és támogatásával indított fotópályázatra 2021. szeptember 19-e éjfélig lehet jelentkezni egy fotó benyújtásával, mely a pályázó szerint a leginkább tükrözi a hazai civil közösségi élet újraindulását. A pályázat további részletei és a kép benyújtására létrehozott felület az egyuttujra.hu oldalon érhető el.

A NIT honlapján pedig itt érhető el a lehetőség: https://ifjusagitanacs.hu/egyutt-ujra-a-civil-kozossegi-elet-ujraindulasanak-bemutatasa-fiatal-szemmel/

 

Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház

 

Kapcsolódó képek