menu

  • 2021.09.15.

Katona József Könyvtár programok

Szeptemberben az alábbi programokkal várja az érdeklődőket a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár:

Biblioterápiás foglalkozás
Kerüljön „egy szöveggel közelebb” az önismerethez!
A Katona József Könyvtár új, havi rendszerességgel megrendezésre kerülő biblioterápiás foglalkozása 18-tól 99 éves korig várja azon érdeklődők jelentkezését, akiknek fontos a mentális egészségük, vagy csak új perspektívából szeretnének rálátni életükre. Az egyenként 100 perces foglalkozásokat Tóthné Muráncsik Mónika irodalomterapeuta, a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium angol-magyar szakos tanára tartja, első alkalommal szeptember 21-én (kedden) 17 órától.
A II. emeleti Közösségi fejlesztő térben megrendezésre kerülő beszélgetések ingyenesek, viszont a résztvevők száma (maximum 12 fő) miatt előzetes regisztrációhoz kötöttek. Mindezt megtehetik az első foglalkozást megelőző szombatig (szeptember 18.) e-mailben (info@egyszöveggelközelebb.hu) vagy személyesen a II. emeleti Olvasóterem könyvtárosánál.
Az irodalomterápiás foglalkozásról általánosan az alábbi oldalon olvashat bővebben:
http://www.bacstudastar.hu/biblioterapia

 

Cey-Bert Róbert Gyula: Fenn az égen hun Nap ragyog könyvbemutató
Szeptember 23-án (csütörtökön) 17 órától Cey-Bert Róbert Gyula őstörténet- és vallástörténet-kutató legújabb művének, a Fenn az égen hun Nap ragyog című regénynek könyvbemutatója várja érdeklődő közönségét. A helyszínen a Püski Kiadónak köszönhetően lehetőségük lesz megvásárolni a kötetet, melyet a szerző a helyszínen dedikál is.

 

Meister Éva: Trianoni harangok
Szeptember 28-án (kedden) 17 órakor Meister Éva Magyar Művészetért-díjas, a Magyar Kultúra Lovagja címmel kitüntetett színművésznő Trianoni harangok című előadását hallgathatják meg a Katona József Könyvtár Nagytermében. A műsor „a trianoni életérzésről, az egyéni és közösségi tragédiáról szól, és a reményről, hogy a nemzet és a magyar Haza volt, van és lesz, örökkön örökké, „még ha leszakad az Ég is” – írja bemutatkozójában Meister Éva.

 

Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár

Kapcsolódó képek