menu

  • 2021.09.28.

Sulizsák – Göncölj a Földért!

Mit tehetünk a Földért? – Újrahasznosíthatunk!

A Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola és Óvoda Bocskai utcai tagóvodája az idei évben (előre láthatólag novemberben) csatlakozik egy nagyszerű mozgalomhoz, a Sulizsák programhoz.

Fő céljuk a környezettudatos nevelés, hogy a jövő generációját megismertesse a textil újrahasznosítás lehetőségeivel és mindezért tegyünk is együtt, nem csak elméletben.

Ezen program keretein belül szeretnék megismertetni mindenkivel a textil újrahasznosítás lehetőségeit. Megmutatni, hogy nem a kuka a megoldás. Ezért ösztönöznék óvodai közösségüket, hogy minél többen vegyenek részt ebben a ruhagyűjtési mozgalomban. Az intézmény óvodásai, családjai és dolgozói bevihetik az otthon és környezetükben már nem használt, a cég előírásainak megfelelő ruhákat, kiegészítőket, cipőket. (Amit el tudnak fogadni: női, férfi és gyerek ruhadarabok; összepárosított cipők; kézitáskák; sapkák, sálak, kalapok; fehérnemű; zokni; ágyneműhuzat; lepedő; függöny; törölköző és plüssök. A ruhák legyenek még valamilyen formában hordható állapotúak és kérik, ügyeljenek rá, hogy szakadt/lyukas/koszos/nedves ruhadarabok ne kerüljenek bele a zsákokba. Továbbá nem tudják elfogadni a következőket: paplan, takaró, párna; szőnyeg, fürdőszobai szőnyeg; textildarabok, anyagok, nem kész ruhák.)

2 héttel a gyűjtési nap előtt az óvoda meg fogja kapni a begyűjtő zsákokat és promóciós anyagokat. Kezdődhet a csapatmunka! A megbeszélt gyűjtési dátumra kell majd bevinni a teli zsákokat, melyeket a helyszínen a Sulizsák csapata átvesz, lemér és elszállít, majd egy rögzített kilónkénti árat fizet érte, amit legvégül megkap az intézmény, a szülők és gyerekek által teljesített támogatásként. Az óvoda az így kapott összeget felhasználhatja saját fejlesztésére vagy bármilyen tevékenységre, Ők pedig megtalálják a ruhadarabok új helyét!

Mutassunk példát egymásnak, a gyermekeinknek és adjunk esélyt arra, hogy a már nem tetsző, kinőtt ruhadarabok újra gazdára találjanak!

 

Bővebben információ az alábbi linken található:
https://sulizsak.hu/rolunk/

Kapcsolódó képek