menu

  • 2021.10.27.

Lions Gálaest a Látás hónapja tiszteletére

A Kecskeméti Szent László Lions Club által hagyományosan megrendezett Gálaesten az idén egy vidám színházi előadásra kerül sor a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ színháztermében, október 29-én pénteken 19.00 órától.

Kemény és szomorú időszak áll mögöttünk. A klub tagjai szeretnének egy kis mosolyt csalni az arcokra, ezért egy bohózatot választottak most az est programjaként.

A Csonka Színkör előadásában látható ”Na de megint?!” című komédiára a Kecskeméti Szent László Lions Club, a tagok finanszírozásában meghívta azon támogatottait, akikkel évek óta rendszeres kapcsolata van. Így a nézők közé várják a Magyar Vakok és Gyengén látók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete tagjain kívül, a KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesületében lévő családokat, az EGYMI Juhar utcai Tagintézménye pedagógusait, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága, Mosolysziget Értelmi Fogyatékosok Nappali Intézménye és a Farkas Villa Fogyatékos Személyek Gondozóháza és Napközi Otthona dolgozóit és gondozottait, az El-Szabó Kft. által Hetényegyházán foglalkoztatott megváltozott munkaképességű embereket, valamint a Karol Wojtyla ház dolgozóit és ellátottait is.

A koncert kiemelt vendégei a Bács-Kiskun Megyei Kórház nővérei, asszisztensei és családjaik, akik közül 150 főnek ajánlotta fel a klub a részvételi lehetőséget, ezzel is megköszönve az utóbbi 2 év kemény megpróbáltatásaiban való helytállásukat, kitartásukat.

A Kecskeméti Szent László Lions Club a Kuti Optika segítségével október hónapban ingyenes szemszűrést végzett ezúttal a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola első osztályos és nyolcadik osztályos nebulói között. A megszűrt 72 főből az esemény keretén belül 11 gyermeknek adományoznak a szemükre készült szemüvegeket, közel 400 000 Ft értékben. A szemüvegek átadására a kulturális program előtt, 17.30 órától egy különteremben kerül sor.

Az előadás nyitott a kecskeméti színház szerető közönség részére is. Korlátozott számban a Hírös Agóra pénztárában adomány jegyeket lehet váltani 2 000 Ft értékben, mellyel a klub további jótékonysági munkáját támogatják. A teljes jegybevételt fiatalok szemszűrésére és hátrányos helyzetű társaik szemüvegeinek finanszírozására fordítják majd.

Ezúton szeretné a klub megköszönni a Csonka Színkör tagjainak és a Hírös Agóra munkatársainak a támogatását, mellyel ők is hozzájárultak a klubtagok önkéntes munkájához.

Kecskeméti Szent László Lions Club

Kapcsolódó képek