menu

  • 2021.11.16.

Kecskeméti Spartacus – Női Extra Liga

A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér Női Extra Ligás csapata a hétvégén három fontos meccset is játszott.

Sportág: asztalitenisz

Időpont: 2021. november 12-14.

Helyszín: Ormai csarnok Budapest

Esemény: női Extra Liga

Eredmények:
Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér – Club Aréna Győr 5:5
Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér – Kanizsa Sörgyár SE I. 6:2
Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér – Kiskunmajsai AC. 6:4

Küzdelmes hétvégén háromból három

Az őszi, utolsó fordulók torna rendszerű hétvégéjéhez érkeztek az Extra Ligás női csapatok a hétvégén. Budapesten az Ormai csarnokban fejeződött be az őszi idény a kecskeméti női asztaliteniszezők számára, ahol három nap alatt három mérkőzést kellett játszaniuk.

Pénteken a paralimpiai bronzérmes Szvitacs Alexát a soraiban tudó Club Aréna Győr csapata volt a Kecskeméti Spartacus ellenfele. A mérkőzést a párosok csatája indította, ahol az ellenfél kezdett jobban és tett szert két szettes előnyre, amit a hirös városi Radonjic-Füle páros nagy erőket mozgósítva és magára találva megfordított 3:2-re. Ezzel alaphangot is adtak egy parázs mérkőzéshez. Az egyéni mérkőzéseken míg Radonjic-Mojsilov és Füle magabiztos győzelemmel kezdett, addig Ciurcui kikapott Szvitacstól, ezzel 3:1-re vezetéshez jutott a Spari. A következő körben Radonjic-Mojsilov helyére Tölgyes állt be és kezdett győzelemmel Bicsák ellen, de Füle Szvitacstól és meglepetésre Ciurcui Molnártól kikapott, így a győriek felzárkóztak. Az utolsó körre így bőven maradtak izgalmak, mert a jó formában játszó Szvitacs Tölgyest is legyőzve begyűjtötte harmadik győzelmét, ezzel 4:4-re alakult az állás. Füle Molnár ellen sok hibával, enerváltan játszott, amit kihasznált ellenfele és ezzel átvette a vezetést a győri együttes. Ciurcui már csak a döntetlenért küzdhetett Bicsákkal, amit a papírformának megfelelően sikerült is hoznia, így kialakult a pontosztozkodás, 5:5.
Győztesek: Radonjic-Füle páros, Radonjic-Mojsilov 1, Füle 1, Tölgyes 1, Ciurcui 1

Szombaton a Kanizsa Sörgyár csapatával mérkőzött a Spari alakulata, ahol két szerb légiós is játszott, ezért ez sem ígérkezett könnyű menetnek. A meccset jól indította kecskeméti gárda, mert a páros győzelem után a következő öt egyéni mérkőzésből négyet is meg tudott nyerni. Egyedül Ciurcuinak nem sikerült fogást találni Tominjakon, így 5:1-es vezetést sikerült elérni, ami megnyugtatónak tűnt, de ezt az eredményt nagy küzdelmek árán sikerült kiharcolni, ezért nem is lehetett hátradőlni. Ciurcui helyére Füle állt be, de sajnos Vejnovic jobbnak bizonyult nála, amivel életben tartotta a nagykanizsai reményeket. A mérkőzés lezárásához Radonjic-Mojsilov jó formája kellett és a páros győzelme után minden egyéni meccsét nyerve sikerült feltenni a pontot az „i”-re. A 6:2-es végeredmény kialakulásához Tölgyes két nyert partija nagyban hozzájárult.
Győztesek: Radonjic-Mojsilov páros, Radonjic-Mojsilov 3, Tölgyes 2

Vasárnapra maradt a Kiskunmajsai AC mondhatni megyei rangadó, mivel a Spari a 3., míg a majsaiak a 4. helyről vágtak neki a hétvégének. A párost meglepően simán nyerte a Kecskemét, míg az egyéni mérkőzések első köréből a majsai alakulat profitált jobban, mert Ciurcui kikapott Volenticstől, Radonjic-Mojsilov pedig Ambrustól. Füle egyéni győzelemmel kezdett Tanács ellen, így 2:2-es állásnál a mérkőzéseket látva abszolút háromesélyes mérkőzésre volt kilátás. A második körben Radonjic-Mojsilov simán verte Tanácsot, Cuircui pedig hatalmas csatát vívott Ambrussal, de végül a kecskeméti lány örülhetett, míg ugyanez nem volt elmondható a Füle-Volentics meccsről, ahol az ellenfél bírta jobban az idegek csatáját és nyert 3:2 döntő szett 14:12-re. A döntés itt is az utolsó körre maradt, mert az eredményjelző 4:3-at mutatott. A Kecskeméti Spartacus játékosai magabiztosabban és higgadtabban léptek az utolsó meccsekhez, Radonjic-Mojsiloc és Ciurcui győzni tudott, Füle vesztett Ambrus ellen, de ez elég volt a 6:4-es győzelemhez.
Győztesek: Radonjic-Füle páros, Radonjic-Mojsilov 2, Cuircui 2, Füle 1

 

Szabó Krisztián edző: “Elég küzdelmes hétvégén vagyunk túl, mert három nehéz mérkőzés maradt nekünk az utolsó fordulókra. Játékunk hullámzó volt, de örülünk, hogy végül sikerült mindhárom mérkőzésünket megnyerni. Radonjic-Mojsilov Aleksandra remek hétvégi teljesítménye nagyban segítette a csapatot, így a dobogó harmadik helyén fogunk a tavaszi szezonra fordulni. Ez bizakodásra adhat okot, hogy a tavalyi évhez hasonlóan az alapszakasz négy legjobbjába bekerülve kvalifikáljuk magunkat a Final Fourba.”

Kapcsolódó képek