menu

  • 2022.02.10.

Tavaszi nagytakarítás az Érzékelések kertjében

Az első meleg februári, már-már tavaszi napon a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulói és a Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai újból gondozásukba vették az Érzékelések kertjét.

Összeszedték a lehullott gallyakat, visszaépítették a kert szegélyeket, megmetszették a bokrokat.

A K-ARTS Művészeti Alapítvány által készített 8 hangadó fémszobor közül 2 –t sajnos a tél folyamán megrongáltak. Ezeket balesetveszélyességük miatt a készítők még tavaly elszállították és önkéntes munkában helyreállították.

Február 10-én újra a helyükre kerültek ezek a hangadó térplasztikák is, melyeket a környéken lakó picik azonnal ki is próbáltak.

Az országban is egyedülálló, különleges érzékenyítő liget Kecskeméten három gyermekintézmény közelében található, közvetlen folytatásaként a Kecskeméti Szent László Lions Club által japáncseresznye fákkal beültetett Aomori parknak.

A klub által 2020-21 év folyamán létrehozott liget korlátozott életmódot folytató (vak, gyengén látó, halló, értelmi sérüléssel élő) gyermekek és felnőttek részére szánt pihenő, tapasztalati kert, valamint a környező gyermekintézmények és lakótelepi környezetben élő családok részére kialakított érzékenyítő park, melyet a helyi ökológiai, adottságok figyelembevételével alakítottak ki.

Másrészt a környező gyermekintézmények óvodai, iskolai csoportjai tanulási, érzékenyítési, környezetvédelmi feladatait is szolgálja. Az Érzékelések kertjét, tanítási időben a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulói fogadták örökbe. Ők vállalták a kert gondozását, rendben tartását, melyhez a kerti eszközöket a klub biztosította számukra. Ez lehetőséget kínál arra, hogy a gyerekek a gyakorlatban is megtanulják a növények fajtáit, a róluk való gondoskodást, a környezet védelmét. A tavalyi tél folyamán madáretetőket készítettek, tavasszal énekes madár költőhelyekkel gazdagították a ligetet. Az idén újra kihelyezett madáretetők folyamatos feltöltését is a gyerekek vállalták a klub által biztosított magvakkal.

 

Kapcsolódó képek