menu

  • 2022.08.29.

Közel 240 rászoruló gyermek tanévkezdését segíti idén a Varázstáska akció

Csaknem 5 millió forint értékű adomány gyűlt össze idén az önkormányzat által kezdeményezett Varázstáska jótékonysági tanszergyűjtő akcióban, amellyel így 237 gyermek – nagyrészt általános iskolások – tanévkezdését tudják egy-egy tanszercsomaggal támogatni az akcióhoz csatlakozott cégek, civil szervezetek és magánszemélyek.

A tanszercsomagok átadása hétfő délelőtt kezdődött meg az Ifjúsági Otthonban. Az első csomagokat Szemereyné Pataki Klaudia adta át a gyerekeknek. A polgármester köszöntőjében elmondta, a város hosszú ideje igyekszik támogatni a rászoruló gyerekek iskolakezdését, ez 2020 óta a Varázstáska akcióval is kiegészül, amelybe civil szervezeteket, cégeket vontak be, ezzel tovább bővült a támogatások értéke és rugalmasabbá vált az adományozás módja.

Szemereyné Pataki Klaudia kiemelte: idén az önkormányzat a Varázstáska akcióval együtt összesen 731 gyermek iskolakezdését segíti csaknem 11,2 millió forint értékben. A Varázstáskán felül az önkormányzat a Városi Szociális Közalapítványon keresztül, valamint a szociális támogatásokról szóló rendelet alapján folyósított beiskolázási támogatással segíti a rászorulókat.

A Varázstáska akciót idén harmadik alkalommal hirdette meg az önkormányzat július 26. és augusztus 22. között. 2020-ban több mint 4 millió forint gyűlt össze, ebből 224 gyermek iskolakezdési támogatása valósult meg, 2021-ben az összegyűjtött nagyjából 4,5 millió forint adományból 235 hátrányos helyzetű gyermek kapott segítséget.

Felajánlásokat pénzben és tanszerekben lehetett adni a város több pontján létrehozott gyűjtőpontokon, így az Auchan áruházban, a Firka papír-írószer boltban, a Malom Központban, a Tesco áruházakban, valamint idén új gyűjtőpontként a Plazma Centerben és a Family Marketben. Valamennyi gyűjtőpont támogatóként is segítette az akciót.

Fotó: Banczik Róbert

 

Szervezők és egyben támogatók voltak:

Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület

Trendalelke Vállalkozónői Közösség

Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft.

 

A szervezésben résztvevő további szervezetek:

Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítvány

Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház

Biztos Kezdet Gyerekház

Egyedülálló Szülők Klubja

Kecskemét MJV Önkormányzata

 

Az előbb felsorolt gyűjtőpontokon és szervezőkön kívül további támogatók voltak:

Hírös Agóra Nonprofit Kft.

KIK-FOR Kft.

Kecskeméti Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége

Thermoszer Bt.

továbbá magánszemélyek, önkormányzati tisztségviselők, képviselők

Forrás: hiros.hu

Kapcsolódó képek