menu

  • 2022.09.27.

Kutatók Éjszakája

A Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat a Kutatók Éjszakája kétnapos programjára hív minden kedves érdeklődőt.

A program nemcsak iskolásoknak készült, bátran mehetnek felnőttek és családok is.

Akik részt vettek a Természettudományos Élményközpont programjában, ismerősökkel is találkozhatnak. A Környezetbiológiai érdekességekről Lendvai Mária tanárnő tart – gyakorlattal egybekötött izgalmas foglalkozást.

A Csillagászat kedvelőinek Balogh Gábor vonultatja fel a legérdekesebb eszközöket, látnivalókat. Látni lehet majd a digitális planetárium látványos programjait, az Amerikából érkezett Geodome varázsgömbjét – melyet máshol nem láthat az országban, de a kontinensen sem. Végül pedig napos idő esetén belenézhet a naptávcsőbe, melynél a látványhoz fűzött értékes tudnivalókkal, magyarázatokkal gazdagodhatnak a résztvevők.

2022. szeptember 30-án, pénteken 16-18 óráig, október 1-én, szombaton pedig 10-12 óráig várnak minden érdeklődőt!

A befogadóképesség korlátozottsága miatt a planetáriumba egyszerre maximum 25 főnél több résztvevőt nem engedhetnek be. A program szerint 30 percenként indul egy új vetítés, aki az első csoportban szeretne bejutni, kérik, hogy küldjön egy rövid e-mailt a titbkkm@gmail.com címre, melyben jelzi az érkezők számát és nevét és hogy mely programra érkezik. A további jelentkezők így az e-mail beérkezésének sorrendjében vehetnek részt a planetáriumi foglalkozásokon.

Mindenkit szeretettel várnak!

Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat
6000 Kecskemét, Rákóczi út 2.
Tel: +36 76 505 688, +36 30 552 7215

Kapcsolódó képek