menu

  • 2022.11.29.

NÉPI IPARMŰVÉSZETI GYŰJTEMÉNY

Látogasson el december 16-ig a Népi Iparművészeti Gyűjteménybe, mert azt követően sajnos hosszasan zárva lesznek.

Kiállításaik keddtől-péntekig, 10-16-ig látogathatók, az állandó kiállítás mellett jelenleg 2 időszaki kiállítást tekinthetnek meg.

A Megújuló hagyomány c. kiállításuk december 9-ig látható.

December 8-án, 14.30 órától szeretettel várják a finisszázsra, ahol a látogatók egy különleges, információban gazdag tárlatvezetésen vehetnek részt, az egyesület részéről Vágó Piros titkár, a szakkör részéről Mucsiné Erzsike szakkörvezető kalauzolja a vendégeket. Jelentkezés a kiállítászáróra: 76/327-203

Kézműves műhelyük gyertyamártásra várja az érdeklődőket.

December 17-től 2023. január 31-ig a kormányintézkedések miatt zárva lesz a múzeum, kövesse Facebook oldalukat, ahol a bezárás alatt is találhat számos érdekes tartalmat.

Decemberi programajánló

MEGÚJULÓ HAGYOMÁNY
A kettős jubileumi kiállítás záróeseménye (finisszázs)
A 40 éves Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület és a 70 éves Kecskeméti Díszítőművészeti Szakkör közös kiállítása december 9-ig látogatható. Finisszázs december 8-án, csütörtökön 14.30 órától, a látogatók egy információban gazdag tárlatvezetésen vehetnek részt.
A részvétel ingyenes!

KÖZMONDÁSOK NYOMÁBAN
Hagyomány és megújulás a magyar kézművességben című állandó kiállításuk megtekintéséhez újszerű lehetőséget kínálnak vendégeiknek. Minden teremben a kiállított tárgyakhoz köthető közmondásokat, szólásokat fedezhetnek fel QR kód olvasóval.
Normál belépőjeggyel igénybe vehető program..

FÁBA FARAGOTT TÖRTÉNELEM
Répás János, a Népművészet Mestere fafaragó szobrai
Répás János sokféle anyaggal kísérletezett, mígnem rátalált a fára. Első jelentősebb munkája a „A szőlő művelése” c. sorozat volt, majd elkészült a „Honfoglalás” című szoborcsoportja: Csodaszarvas, Árpád vezér, Vérszerződés, Zászlótartó vitéz, Honfoglaló ökreivel.

DÍSZÍTŐMŰVÉSZ SZAKKÖR
Decemberben már csak 2 alkalommal, 6-án és 13-án, kedden 14.00-16.00 között várják a hímzés iránt érdeklődőket. Mucsi Jenőné népi iparművész vezetésével megismerkedhetnek a magyar hímzés különféle fajtáival.

GYERTYAMÁRTÁS
Adventi családi programnak kínálják a gyertyamártást, mely kicsiknek és nagyoknak egyaránt élvezetes foglalkozás. Két különböző színű és formájú gyertyát készítenek.
Részvételi díj: 700,-Ft/fő
Foglalkozás kezdete: december 9. péntek, 15.00 óra.
Jelentkezés muzeum.nepiipar@gmail.com vagy 76/327-203

 

https://www.nepiiparmuveszet.hu/
6000 Kecskemét, Serfőző u. 19.
+36 76 / 327-203

 

Kapcsolódó képek