menu

  • 2023.03.02.

Általános iskolában jártak a rendőrök és az állatvédők

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága és a vármegyei bűnmegelőzési osztály munkatársai az Argos Állatvédelmi Egyesülettel karöltve tartottak állatvédelmi előadást a Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában.

Elsőként Pestiné Zélity Brigitta r. őrnagy, a főkapitányság bűnmegelőzési szakembere tájékoztatta a hallgatóságot az állatvédelemre, a felelős állattartásra vonatkozó szabályokról, szabálysértésekről. A szakelőadó elmondta, hogy a „jó gazda gondosságának” elve megköveteli az állattartótól, hogy mindenkor vegye figyelembe azt a tényt, hogy az állatok érezni, szenvedni, örülni képes élőlények, és ennek megfelelő körülmények között kell tartani, gondozni őket.

Farkas Attila r. főtörzszászlóstól – a rendőrség baleset-megelőzési bizottságának előadójától – azt tudhatták meg a gyerekek, hogyan kell kedvenceikkel szabályosan közlekedni, mire kell és érdemes odafigyelni például sétáltatás, vagy éppen a közösségi közlekedés járatain történő közlekedés közben. Beszélgettek arról is, hogy autóval történő kisállat-szállításkor milyen veszélyek leselkedhetnek a kutyusokra és cicákra, és milyen eszközökkel növelhető a biztonságuk.

Végezetül Szabó Attila, az Argos Állatvédelmi Egyesület vezetője beszélt a gyerekeknek arról, hogy a házi kedvenceket milyen szempontokat alapján célszerű választani, és milyen körülményeket kell biztosítani számukra. Fontos téma volt az, hogy milyen egészségügyi kötelezettségeik vannak a gazdiknak, és milyen problémák merülhetnek fel az állattartás során. Az óra végén maradt idő arra is, hogy a gyerekek megsimogassák az egyesület által nevelt kutyákat.

 

Forrás: police.hu

 

Kapcsolódó képek