menu

  • 2023.06.06.

A Kecskeméti Szent László Lions Club jótékonysági akciója

Harmadik alkalommal kaptak élelmiszer csomagot ukrán menekült családok a Kecskeméti Szent László Lions Clubtól

2023. május 4-ét követően, június 5-én a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolába járó 17 ukrán menekült gyermek családja vehetett át újra élelmiszer és tisztasági csomagot, az utóbbi két alkalommal összesen 630 000 Ft értékben.

2022. február 24-én évtizedek óta nem látott háború tört ki Európában.
Az orosz agressziót követően a megtámadott Ukrajnából több millió ember kényszerült otthona elhagyására. Mivel a harcok továbbra sem csitulnak, az egyes országoknak a hozzájuk érkező menekültek tartós segítésére, integrációjuk előmozdítására kell törekedniük.
A Lions Clubs International Fundation (továbbiakban: LCIF) azonnal megnyitotta pénzügyi támogatási keretét a menekülteket befogadó és segítő klubok számára.
A hazai kluboktól beérkező előzetes pályázatok alapján a Magyarországi Lions Clubok Szövetsége, az LCIF -hez sikeres összesített pályázatot nyújtott be és 331.162 USD-t nyert el. Ezt az összeget 17 klub fordítja az ország különböző városaiban ukrán menekült családok támogatására.

A Kecskeméti Szent László Lions Club, élelmiszer és tisztálkodási csomagokra, sportruházatra és laptopokra pályázott, melyre 3 144 265 Ft-ot nyert el.

Ennek köszönhetően 3 hónapon keresztül havi rendszerességgel támogatott élelmiszerrel és tisztálkodási csomaggal 19 Kecskeméten letelepedett gyermeket és családját, összesen 1 millió Ft értékben. A klub további 32 főt segített még a 3 hónap alatt, akik a szabadszállási Strázsa tanyán kaptak menedéket, számukra a reggeli étkezéshez nyújtottak támogatást élelmiszerrel, összesen 364 000 Ft értékben, mely összegeket a Szilvási és Társai Kft. további 175 000 Ft értékkel fejelt meg.

Április folyamán a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolába járó 19 gyermeknek vásároltak sportruházatot 602 720 Ft-ért, valamint 8 db laptopot is átadtak iskolai használatra 2 millió Ft értékben, hogy a gyerekek fordító programok segítségével be tudjanak kapcsolódni az iskolai munkába.

A mostani élelmiszer átadással lezárult a projekt, de a klubtagok a későbbiekben is próbálnak segítséget nyújtani majd.

Kecskeméti Szent László Lions Club

 

Kapcsolódó képek