menu

  • 2024.07.02.

Kimagasló eredmények a Junior Uszonyosúszó Európa-bajnokságon

A litvániai Klaipedában június 25. és július 1. között rendezték meg a 18. Junior Uszonyosúszó Európa-bajnokságot.

A magyar csapat 7 arany-, 5 ezüst- és 3 bronzéremmel a 2. helyen végzett az éremtáblázaton, ebből a BÁCSVÍZ KVSC versenyzői 3 arany-, 2 ezüst- és 3 bronzérmet tettek bele a közösbe.

Remek, de fárasztó egy hét áll a csapat mögött. Az új versenyprogram és az új versenyszámok meglepték a sportolókat, ugyanis a négy nap alatt az egyéni versenyszámaik mellett öt váltót kellett teljesíteniük, ebből négyet kétszer kellett leúszniuk.

– Nagyon elégedett vagyok a versenyzőinkkel, hiba nélkül hozták a versenyt, tökéletes rajtok, fordulók, váltások és úszások valósultak meg. Kivétel nélkül mindenki egyéni csúccsal tér haza. Indulásnál két aranyra és két országos csúcsra számítottam. Mindezek mellé egy arany és egy ezüstérmet is szereztek versenyzőink. Az 50 méter gyors világcsúcsa pedig csak egy távlati cél volt még az idei évre, de már most sikerült teljesíteni. A magyar csapat 7 arany-, 5 ezüst- és 3 bronzéremmel a 2. helyen végzett az éremtáblázaton, ebből a BÁCSVÍZ KVSC versenyzői 3 arany-, 2 ezüst-, 3 bronzérmet tettek bele a közösbe – foglalta össze a bajnokságot Szabó László edző.

Mindeközben a BÁCSVÍZ KVSC búvárúszó szakosztályának három felnőtt válogatott versenyzője, Blaszák Lilla, Szili Ágnes és Wórum Regő egy 5-ös államvizsga és két sikeres érettségi mellett az edzőtáborokból hazaérve folytatják edzőikkel a felkészülést a 2024. július 10 – 17. között Belgrádban megrendezésre kerülő felnőtt világbajnokságra, ahol Turucz Zoé és Mayer Dávid szintén versenyezni fognak.

Eredmények

Mayer Dávid
50 méteres uszonyos gyorsúszás Európa-bajnoka új junior országos csúccsal
100 méteres uszonyos gyorsúszás ezüstérmes
50 méteres búvárúszásban a 6. hely

Décsei Marcell
200 méter felszíni úszás 10. hely
100 méter felszíni úszás 9. hely
50 mèter felszíni úszás 6. hely

Turucz Zoé
50 méteres uszonyos gyorsúszás Európa-bajnoka új junior világcsúccsal
100 méteres uszonyos gyorsúszás Európa-bajnoka

Mayer Dávid és Turucz Zoé

Szász Máté Pál
400 méteres uszonyos gyorsúszás 9. hely
200 méteres uszonyos gyorsúszás 11. hely

4×100 mix gyors váltó bronzérem (Mayer Dávid , Szabó Flóra, Vince Marcell, Turucz Zoé; Délelőtt: Szász Máté Pál, Dobos László)4×50 férfi felszíni váltó Bronzérem (Mayer Dávid, Gyula Levente, Váradi Zalán, Décsei Marcell; Délelőtt: Vince Marcell)

4×100 méteres felszíni váltó bronzérem (Gyula Levente, Váradi Zalán , Décsei Marcell, Kovács Megyer)

4×200 méteres felszíni váltó ezüstérem (Gyula Levente, Váradi Zalán , Décsei Marcell, Kovács Megyer)

Felkészítő edzők: Juhos Gergely, Szabó László, Jaksa Milán, Varga Zsolt, Pálfi János, Tóth András

Forrás: BÁCSVÍZ KVSC

Kapcsolódó képek