menu

  • 2014.07.22.

Olimpiai bajnok az Ars Nova Énekegyüttes

A legnagyobb kórus világverseny, a Kórusolimpia (World Choir Games) kétévente kerül megrendezésre a világ valamely nagyvárosában. Az idei versenynek Riga adott otthont 2014. július 9-19. között.

Az olimpia 5 kontinens, 53 ország énekkarainak részvételével, közel 27.000 résztvevővel minden idők egyik legnagyobb szabású kórustalálkozója volt.

Nemzetközi hírneve és 2008-as olimpiai bajnoki címe alapján az Ars Nova Énekegyüttes az elsők között kapott meghívást a rigai Kórusolimpiára, a verseny győztesek (Champion’s Competition) szekciójában való versenyzésre.

A világranglista 4. helyén álló Ars Nova nemcsak Kecskemétet, de Magyarországot is képviselte az eseményen az Énekegyüttes és a Kortárs zene kategóriákban.

A versenyprogram szerint az énekkar 2014. július 17-18-án lépett színpadra Rigában. Kiss Katalin vezetésével a kórus teljesítménye mindkét kategóriában elnyerte mind a közönség, mind pedig a nemzetközi zsűrik elismerését.

Az Ars Nova az Énekegyüttes kategóriában aranyérmet és olimpiai bajnoki címet, a Kortárs zene kategóriában aranyérmet nyert. A magyar himnusz így egyetlen egyszer felcsendülhetett az olimpián a kecskeméti kórus tiszteletére.

Az Ars Nova Énekegyüttes olimpiai részvételét támogatta a Nemzeti Kulturális Alap, Kecskemét MJV Önkormányzata, a Bácsvíz Zrt., a Kecskeméti Termostar Kft. és Compat-Licencia Kft.

kecskemet.hu

Kapcsolódó képek