menu

  • 2014.08.22.

19. FAI Motoros Műrepülő Európa-bajnokság

Szombattól Kecskemét-Matkópuszta egére szegeződnek a tekintetek. A megmérettetésre 15 ország 45 pilótája érkezett.

Európán kívülről a brazilok és a távoli Ausztrália is képviselteti magát.

Az Európa-bajnokságnak augusztus 23. és augusztus 30. között a Kecskemét-Matkópusztai Repülőtér ad otthont. A három főből álló magyar válogatottat a szövetségi szekcióvezető, Ábrányi Tamás mellett Veres Zoltán és Illés Tamás alkotja.

A 19. FAI Motoros Műrepülő Európa-bajnokság jelenleg a műrepülő sport egyik legnagyobb létszámú nemzetközi eseménye, amelyet idén hazánkban rendeznek.

A csapatok már szerdán megérkeztek és a három napos hivatalos edzés után elkezdődik a megmérettetés. A versenyt augusztus 30-án nagyszabású repülőnap zárja, izgalmas légi és földi programokkal, díjkiosztó ünnepséggel és koncertekkel.

Az augusztus 30-i repülőnapra a szervezők látványos légibemutatókkal, kötelékrepüléssel készülnek, de Veres Zoltán sem hiányozhat a jeles napról. Természetesen nem maradhat el a repülőgépes léggömb vadászat, a légierő bemutatója, a gasztronómiai ínyencségek, valamint a gyermek sziget sem. Idén is tartanak közlekedési tanácsokat, bemutatókat a rendőrök. Az egész napos programokat olyan előadok színesítik, mint Nótár Mary és Bereczki Zoltán.

A rendezvény ingyenes.

Késő délután pedig a világbajnokság ünnepélyes díjkiosztó ünnepsége lesz, ahol a legjobbaknak tapsolhatnak a nézők.

 

Műrepülő-plakátműrepülő-repülőnap-program

 

www.kesport.hu

Kapcsolódó képek