menu

  • 2014.09.24.

“Itthon vagy, Magyarország szeretlek” – Kecskemét

Hangulatos programsorozat vár mindenkit az „Itthon vagy, Magyarország szeretlek” kecskeméti rendezvényein.

Idén is csatlakozik Kecskemét a Szent Mihály napi „Itthon vagy, Magyarország szeretlek” országos programsorozathoz.

Ebből az alkalomból szeptember 27-én, szombaton a Tárt Kapuk rendezvény keretében 12 helyszín – múzeumok, gyűjtemények, művészeti műhelyek – csalogatja az ingyenes belépésen felül tárlatvezetésekkel, foglalkozásokkal, multikulturális eseményekkel a látogatókat.

Programok sokasága vár mindenkit a Bozsó Gyűjteményben, a Cifrapalotában, a Kápolna Galériában, a Katona József Emlékházban, a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban, a Leskowsky Hangszergyűjteményben, a Magyar Fotográfiai Múzeumban, a Magyar Naiv Művészek Gyűjteményében, a Nemzetközi Kerámia Stúdióban, a Népi Iparművészeti Gyűjteményben, az Orvos- és Gyógyszerészettörténeti Gyűjteményben, valamint a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhelyben.

A helyszínek között különleges, muzeális Ikarusz buszokkal vándorolhatnak a látogatók., mellette pedig a régi járművek szerelmesei idegenvezetéssel gyönyörködhetnek városunk nevezetességeiben.

A 11.00 órakor induló járaton a város fejlesztési terveivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A városnéző autóbuszokra előzetes regisztráció szükséges péntek délután 16 óráig a Tourinform Irodában.

A kecskemétieket és az ide látogatókat három helyszínen – Bozsó Gyűjtemény, Népi Iparművészeti Gyűjtemény, Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely – várja a Kecske is, káposzta is elnevezésű, különleges gasztroprogram is.

A romantikus múzeumudvarokon Kecskemét nevéhez, hagyományaihoz kapcsolódó kóstolón ízlelhetik meg a kecskeételeket, a kecskeméti baracklekváros pitét, mellette pedig a város borát, kézműves sört, bodzaszörpöt. A kóstoló adagok ára 300-500 forint között lesz.

A hagyományokhoz híven, este 20.30 perckor – az országos tűzgyújtáshoz csatlakozva – a Kossuth téren is fellobban a Szent Mihály napi őrtűz.

A programsorozatot Kecskemét kormányzati pályázati forrás segítségével rendezi meg.

Regisztráció a városnéző buszokra:
Személyesen a Tourinform Irodában, a Városháza sarkán (Kossuth tér 1.)
E-mail: kecskemet@tourinform.hu
Telefon: 76/481-065

Forrás: kecskemet.hu

Kapcsolódó képek