menu

  • 2014.09.26.

A BÁCSVÍZ Zrt. 2014-ben is eredményesen működik

A kecskeméti központú BÁCSVÍZ Zrt. víziközmű szolgáltató a tavalyihoz hasonlóan pozitív üzemi eredményre számít – közölte az MTI-vel Kurdi Viktor, a BÁCSVÍZ Zrt. elnök-vezérigazgatója.  

A víziközmű cégek ma már nonprofit jelleggel működnek, így nyereségről nincs szó, tette hozzá.

Kurdi Viktor elmondta, hogy a pozitív üzemi eredmény ellenére több mint 3 milliárd forint negatív mérleg szerinti eredménnyel zárták az elmúlt évet, mert tavaly kellett elszámolni a vagyonátadás számviteli hatásait. Azoknak a vezetékeknek, kutaknak a tulajdonjoga, amelyek a BÁCSVÍZ Zrt. könyveiben voltak nyilvántartva, a törvény erejénél fogva átszálltak az ellátásért felelősökre, így a közművagyon az állam illetve az önkormányzatok tulajdonába került – emlékeztetett.

Az elnök-vezérigazgató 2014-ben azt várja, hogy a vállalkozási munkáknak köszönhetően ismét pozitív üzemi eredménnyel fognak zárni, a mérleg szerinti eredményük várhatóan nulla körül lesz.

A cég jelentős bevételt realizál abból, hogy részt vállal a működési területén zajló, körülbelül 30 milliárd forint értékű víziközműves projektek munkáiból, amelyek részben uniós forrásból megvalósuló ivóvíz-minőség javításról, másrészt pedig új szennyvíztisztító telepek és új csatornaközművek építéséről szólnak.

Kurdi Viktor kiemelte, hogy a rendelkezésre álló kapacitásaik lehetővé teszik, hogy ezekben a projektekben alvállalkozóként közreműködjenek és így most távvezetéket, szennyvízátemelőket építenek, hálózatot rekonstruálnak, gépészeti és szerelési valamint földmunkákat végeznek.

A BÁCSVÍZ Zrt. most 50 települési önkormányzat, valamint a magyar állam tulajdonában álló gazdasági társaság, amely 3 megyében 48 településen végez vízközmű-szolgáltatást – ismertette az elnök-vezérigazgató.

Kiemelte, hogy küszöbön áll Cegléd és annak környékén lévő 6 település integrációja, amellyel 55 településre fog nőni a cég szolgáltatási területe, az ellátott területen élő lakosok száma így 307 ezerről 350 ezer fölé emelkedik.

 

MTI

Kapcsolódó képek