menu

  • 2014.10.13.

Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét polgármestere

Kecskeméten Szemereyné Pataki Klaudia, az érvényes szavazatok mintegy 60 százalékát kapta, így fölényesen győzött a vasárnapi önkormányzati választáson Hugyecz Zoltán független jelölt előtt.

A 2008 óta alpolgármesterként dolgozó Szemereyné Pataki Klaudia az MTI-nek elmondta, hogy az jelenti a számára a legnagyobb örömöt, hogy mind a 15 egyéni választókerületben a Fidesz-KDNP jelöltje győzött, amely azt bizonyítja, hogy Kecskeméten elismerik az elmúlt években a város fejlesztése érdekében közösen végzett munkájukat. Bíznak bennem és bíznak képviselőinkben, így teljes felhatalmazással tudjuk kezdeni a munkánkat – tette hozzá.

Fotó: Szemereyné Pataki Klaudia Facebook oldala

Fotó: Szemereyné Pataki Klaudia Facebook oldala

Leszögezte, hogy a következő ciklusban folytatják azokat a beruházásokat, amelyek Zombor Gábor korábbi polgármester vezetésével kezdődtek meg. További fejlesztések is indulnak, amelyek nagyobb részt a városközponton kívüli településrészeken valósulnak meg.
Minden kecskemétinek a polgármestere leszek – mondta az új polgármester.
Szemereyné Pataki Klaudia június 24-e óta megbízott polgármesterként vezette az önkormányzatot, mert Zombor Gábor polgármestert az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkárává nevezték ki.

Szemereyné Pataki Klaudia 2006-ben lett önkormányzati képviselő, majd 2008-ban alpolgármesternek választották. Feladata a Daimler-Mercedes projekt önkormányzati koordinációja, a szakképzési tevékenység felügyelete, a nemzetközi kapcsolatok működtetése, az önkormányzati cégek felügyelete, valamint a városfejlesztés és a gazdaságfejlesztés.

Szemereyné Pataki Klaudiát 2012. december 7-én nevezte ki Matolcsy György akkori nemzetgazdasági miniszter a járműipari képzéssel és kutatás-fejlesztéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztossá.
A 2013-ban a jegybank élére kinevezett Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter országgyűlési képviselői mandátumát Szemereyné Pataki Klaudia vette át.

Tanulmányait a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolán, valamint a Budapesti Gazdasági Főiskolán végezte, majd a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi kapcsolatok szakán közgazdász diplomát is szerzett, az Exeteri Egyetemen pedig továbbképzésen vett részt.
Szállodavezetőként és értékesítési igazgatóként dolgozott a vendéglátás területén, majd gazdasági igazgató lett egy költségvetési intézményben. Önkormányzati feladatai mellett 2009. szeptember 30-ától az Alföldi Iparfejlesztési Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója. Házasságban él, egy kislány édesanyja.

 

MTI

Kapcsolódó képek