menu

  • 2014.10.14.

2. helyezést ért el a Hírös Taliga a “Rókaűzők” versenyén

 Október 4-én zajlott a “Rókaűzők” versenye Kaposvár és Pécs között.

Most először nyílt lehetőség 4 fős csapatok indulására. Ezt a lehetőséget megragadva az Iustitia Egyesület is indított egy váltót, melyben a három fiú mellett kötelezően egy leányzónak is részt kellett vennie.

A rajtcsomagot már előző nap fel kellett venni, így az előőrs pénteken elindult. A szállásuk a Kaposvári Egyetem tornacsarnokában volt, ahol ízelítőt kaphattak a mai  fiatalok alvási szokásaiból.

Reggel a 6 órási ébresztő után, 7 órakor bementek Kaposvár szépen felújított főterére. Lassan gyűltek az indulók, akik létszáma meghaladta a 800 főt. A rajtig megcsodálhatták a versenyzők a somogyi főváros központját.

Szombaton reggel 9 órakor eldördült a startpisztoly. A csapat végigfutotta Somogy-Baranya dombjait, lankáit. Kis forgalmú utakon, erdei utakon, s kerékpárúton vezetett a nyomvonal. Gyönyörű volt a táj, az ősz minden szépségét megmutatta, az ügyesebbek nyulat, rókát, őzet is láthattak. Persze a Hírös Taliga éppen futó tagjai gyorsan szedték a lábaikat: olyannyira, hogy számos 12 fős váltót is megelőztek.

rokauzok4

A versenyben 4 újraindítási pont volt, így nehéz volt viszonyítani a helyzetüket más csapatokhoz. Az első szakasz kivételével valamennyi etapot szintidőn belül teljesítettek, sőt! /Az igazsághoz tartozik, hogy az első szakaszt kb. 10 csapat teljesítette szintidőn belül a 72-ből!/
Számolgattak, számolgattak, de a végeredmény nem akart kijönni (mivel más csapatok pontos eredményét nem tudták). Az utolsó szakasz a pécsi “400 ágyas”-tól indult, s a székesegyház előtti téren volt a végső cél.

A területen sok százan biztatták a futókat. Az utolsó szakasz utolsó futójának beérkezését követően alig fél óra múlva már zajlott az eredményhirdetés.

Izgalommal hallgatták a többi kategória eredményeit.

Majd meghallották: ” a 4 fős váltók versenyében 2. helyezést ért el a  Hírös Taliga csapata Kecskemétről…”

roka

Örömmel és büszkén álltak fel a dobogónak kikiáltott lépcsősorra. A díjak átvételét követően néhány fénykép készült, majd kissé sajgó lábakkal indultak hazafelé.

Akik e szép eredményt elérték: Pásztor Edit, Fekete Zoltán, Cséplő Zoltán és dr. Varga Tibor

Gratulálunk a csapatnak! 

Iustitia Sport és Kulturális Egyesület

Kapcsolódó képek