menu

  • 2014.10.16.

Összhangban a szakma és az oktatás

A KÉSZ Csoport együttműködési szerződést kötött a GAMF-fal.

A kutatás-fejlesztés és a régió szakmai oktatási színvonalának növelése érdekében a tegnapi napon hosszú távú együttműködést kötött a kecskeméti acélszerkezet gyáráról is ismert KÉSZ Csoport és a Kecskeméti Főiskola Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Kara (GAMF).
A régió legjelentősebb oktatási intézménye és az ország egyik legnagyobb építőipari vállalata a szakmai oktatás színvonalának növelése és a kutatás-fejlesztés elősegítése érdekében kötöttek megállapodást.

A KÉSZ Csoport részéről Kovács Attila, a Mérnöki és Technológiai Tudáscentrum vezetője, a Főiskola részéről pedig Dr. Belina Károly, a GAMF kar dékánja írták alá a szerződést. A két intézmény a továbbiakban több kutatási és gyakorlati területen is együttműködik. A konkrét területek, amelyeken szorosabbra fűzik a szakmai kapcsolatukat: laboratóriumi vizsgálatok elvégzése; speciális laboratóriumi vizsgálatokhoz/berendezésekhez szakember biztosítása; minősített hegesztőképzés igénybevétele; a gyakorlati tanóráknak ad helyet a kecskeméti acélszerkezet gyár; hegesztőminősítések kölcsönös lebonyolítása; tanácsadási tevékenység; acélszerkezet témakörben kutatási tevékenység és a diplomadolgozatok kidolgozásához szükséges gyakorlati feltételek biztosítása.

„Két olyan magyar intézményről van szó, amelyek azon felül, hogy egymás szomszédságában vannak Kecskeméten, alapításuk óta az oktatást, a folyamatos fejlődést és az innovációt hirdetik Magyarországon és külföldön egyaránt. Ezért is tartjuk kiemelten fontosnak, hogy az acélszerkezet gyárunk segítségével hozzájáruljunk az oktatás színvonalának növeléséhez” – mondta Kovács Attila, a KÉSZ Csoport Mérnöki és Technológiai Tudáscentrum vezetője.

A KÉSZ Csoport az egyik meghatározó gazdasági szereplője Kecskemétnek. Egyrészről a helyi gyárukból a világ számos pontjára szállítanak acélszerkezetet (Dubai, USA, Chile, Németország, Törökország, Szaúd-Arábia). Másrészt a KÉSZ Csoport fejlesztette a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpontot, amely a régió legmodernebb üzleti szállodája és rendezvényhelyszíne.

A KÉSZ Csoportról:
A KÉSZ 30 évvel ezelőtt gyakorlatilag családi vállalkozásként kezdte meg működését, mára pedig egy igazi holdinggá vált, amely a környező országokat is beleértve több mint 1500 munkavállalót foglalkoztat, árbevétele pedig elérte a 70 milliárd forintot. A KÉSZ Csoport tagvállalatai révén jelen van Magyarországon az építőipari kivitelezés, az építőelem-gyártás, az ingatlanfejlesztés, a létesítmény-üzemeltetés, a flottamenedzsment és a környezetipar területén.
A KÉSZ Holding Zrt. a KÉSZ Csoport vezető társasága, amely összefogja tagvállalatok erőforrásait, és ezeket felhasználva komplex szolgáltatásokat – építőipari kivitelezés tervezéssel, ingatlanfejlesztés, üzemeltetés – tud nyújtani a beruházóknak. A Holding nagy előnye és értéke sok versenytárssal szemben, hogy saját ingatlanokon, saját gépekkel, berendezésekkel, saját fejlesztések révén tudja megvalósítani a legkülönbözőbb létesítményeket, és rendelkezik a fejlesztésükhöz, üzemeltetésükhöz szükséges tapasztalatokkal, eszközökkel is.

A Holding Magyarországon túl a környező európai országokban is kifejti aktivitását. A KÉSZ Csoport építette fel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Sky Court épületét, a Daimler kecskeméti gyárának jelentős épületeit, valamint a KÉSZ volt a kivitelezője a Nemzet Főterének is nevezett budapesti Kossuth tér felújításának. A KÉSZ Csoport 2013-as nagyberuházása a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont is.

 

Kapcsolódó képek