menu

  • 2014.10.29.

Egy nehéz nap éjszakája

Felújított Beatles-film a Malom Moziban.

November 2-án 19 órakor vetítik a Malom Moziban Richard Lester Egy nehéz nap éjszakája című filmjének felújított változatát.

A népszerűsége csúcsán lévő Beatles egy napját bemutató alkotást 1964-es premierjének ötvenedik évfordulójára újították fel digitálisan.

  • angol zenés film, fekete-fehér, feliratos (12)
  • rendező: Richard Lester
  • szereplők: John Lennon, Sir Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr, Wilfrid Brambell
  • 85 perc

 

1964-et írunk, és négy fiatal liverpooli srác éppen a világot készül megváltani – már ha ez az eszement világ hagyja, hogy kijussanak a hotelszobájukból. Richard Lester vakmerően korhű rock’n’roll vígjátéka beszabadítja a szárnyukat próbálgató gombafejeket a sikoltozó rajongók, paranoiás producerek, vakbuzgó újságírók és bajkeverő családtagok örvényébe. Közben pedig feltárja túlélésük és sikerük titkát: pajkos rosszalkodás iránti kielégíthetetlen vágyukat és életigenlő mókafüggőségüket.
A mozi egy áldokumentumfilm majdhogynem valósághű stílusában készült, nyomon követi John, Paul, George és Ringo egy napját, amint viharként rájuk ront a hírnév. Épp most határozták el, hogy életükben először megszegik a szabályokat. Az elkövetkező 24 órában kidobják időbeosztásukat, semmibe veszik kötelezettségeiket és belekóstolnak a szabadságba. Sikoltozó rajongókat kell majd kicselezniük, el kell kerülniük a sajtót, ellen kell szegülniük menedzserüknek és ellenőrzésük alatt kell tartaniuk Paul rögeszmés nagypapáját. Ezen kívül a film része egy vad televíziós műsor is a négy gombafejű előadásában.

 

port.hu

Kapcsolódó képek