menu

  • 2014.10.29.

Kecskeméti arany és ezüst a Súlyemelő OB-n

Budapesten rendezték a súlyemelők felnőtt országos bajnokságát, ahol a Kecskeméti TE súlyemelői rekordszámú aranyat, ezüstöt és bronzot szereztek.

A kecskeméti csapatból többen a bajnoki címük megvédésére készültek, köztük Kasza Adrienn, aki a 48 kg-osok mezőnyében lépett dobogóra. Adrienn 98 kg-os teljesítménnyel lett újra bajnok. Ezüstérmes helyen is kecskeméti hölgy végzett Hoffer Ágnes személyében, aki 92 kg-ot teljesített.

Az 58 kg-os súlycsoport versenyében Kasza-Kovács Klára fiatal kora ellenére, 148 kg-os (62;86) összetett eredménnyel lett harmadik alkalommal országos bajnok. Részére ez az eredmény jelentette a repülőjegyet a felnőtt világbajnokságra, valamint a junior EB-re.

Takács Erika a +75 kg-os kategóriában harcos versenyzéssel ezüstérmes lett, 173 kg-os eredménnyel.

A kecskeméti férfi versenyzőknek fel lett adva a lecke, de nagyon jól megállták a helyüket. Ifjabb Nagy Noel első felnőtt bajnokságán értékes hatodik hellyel mutatkozott be a 62 kg-osok mezőnyében, 180 kg-os eredménnyel. Megyeri Dávid rutinosan mozgott a felnőtt mezőnyben, és negyedik helyen végzett 69 kg súlycsoportban.

Nagy Noel háromszoros országos bajnokként érkezett a versenyre, és idén is növekedett a trónfosztásra készülők létszáma. Feri Attila átesett a súlyhatáron, Vincze László viszont szorosan ott volt a kecskeméti versenyző mögött. Szakítást mindketten 120 kg-on fejezték be, lökésben folytatódott a csata. Vincze teljesítette a 150 kg-ot, következett Nagy Noel, akinek a mérlegelésnél kisebb súlya volt, így ő is 150-et kéretett, amit a rutinosan lökött a feje fölé, és ez a negyedik aranyérmet jelentette számára.

Kmegy Máté 85 kg-os súlycsoportban igyekszik minden korcsoport bajnoki címét megszerezni, hiszen idén az ifjúsági és junior korcsoportban nem talált legyőzőre. Felnőtt mezőnyben is megállta a helyét, mert egyéni legjobbját megjavítva 269 kg-os (116;153) Baranyai János mögött a második helyen végzett.

Vaspöri Gábor, aki szintén készül a felnőtt világbajnokságra, meggyőző versenyzéssel, öt jó fogást bemutatva 325 kg-os teljesítménnyel szerezte meg a kecskeméti csapat negyedik aranyérmét.

Tölli László a 105 kg-ban harcolt a súlyokkal és ellenfelekkel. 123 kg-ot szakított, majd lökésben 170 kg-ot teljesített és állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Patkós Krisztián és Török Péter a király kategóriában +105 kg-ban szerzett értékes ötödik és hatodik helyezést.

– Gratulálok az egész kecskeméti csapatnak, mert hatalmasat alakítottak a versenyen – mondta Bálint Csaba edző. Mindenki hozta a formáját, pedig több versenyzőnek sérülés zavarta a felkészülését. Kasza Adrienn és Megyeri Dávid derékfájdalmakkal küzdött, ifjabb Nagy Noel törött lábujjal lépett dobogóra, és mégis a legjobbak között végeztek. Sikerült a tavalyi eredményünket túlszárnyalni, a négy bajnoki címmel, a három ezüst, egy bronzéremmel. A bajnoki címek mellett nagyon fontosnak tartom, hogy a felnőtt világbajnokságon két fő: Kasza-Kovács Klára és Vaspöri Gábor, valamint a junior EB-n Kasza-Kovács Klára és Kmegy Máté képviseli Magyarországot és Kecskemét várost.

kesport.hu

Kapcsolódó képek