menu

  • 2014.11.06.

Lezárult a “Városunk csillagai” – kreatív alkotók a Kecskeméti planetáriumban című projekt

A pályázat keretében a Kecskeméti Planetárium a fotográfia, a film, a képzőművészet és az elektronikus sajtó területén tartott kreatív foglalkozássorozatokat az együttműködő iskolák tanulói részére.

A szakkörökön, a táborokban, művészekkel, helyi mesterekkel való szakmai találkozókon a résztvevő diákok megismerték a választott kreatív iparágak sajátos jellemzőit. Két év során a foglalkozásokon „Kecskemét szobrai” témakört dolgozták fel a fotográfia, a film, az elektronikus sajtó és a képzőművészet eszközeivel. Erre építették fel intenzív oktatási programjukat a szakkörvezetők és szakmai megvalósítók. 112 fő 10-18 éves gyermek és fiatal nyert így betekintést a választott szakma érdekességeibe. A projekt – amely több mint 29 millió forint TÁMOP támogatásból valósult meg – két évfolyamban összesen 526 foglalkozást foglalt magában.

Szeptember 25-én 15 órakor tartották meg a szervezők  az ünnepélyes projektzáró rendezvényt és kiállítás megnyitót a Kecskeméti Planetáriumban, melyen röviden összefoglalták a két év történéseit, elért eredményeit. Az érdeklődők megismerkedhettek a szakkörön résztvevő diákokkal is. A foglalkozásokon résztvevő gyerekeknek nyáron kiírt verseny eredményhirdetésére is sor került, majd a szakkörösök legszebb munkáiból nyílt kiállítás a Planetárium körfolyosóján, mely november végéig megtekinthető.

A szakköri foglalkozások a nagy sikerre való tekintettel 2015. februártól ismét elindulnak.
Jelentkezni a következő elérhetőségeken lehet:
varosunkcsillagai@gmail.com
Szűcs László 30/9-311-899

Kapcsolódó képek