menu

  • 2014.11.07.

Célegyenesben a műfüves pályák építése

Az előzetes terveknek megfelelően halad a Műkertvárosi Sportcentrumban az új műfüves pályák építése.

Pontosabban a kettő közül már csak az egyiké, a másik, kisebb pálya kivitelezése ugyanis már korábban befejeződött. Amennyiben az időjárás nem szól közbe, akkor jövő hét közepére a nagyobb is elkészülhet. Az elképzelések szerint novemberben egy focitornával egybekötött avató ünnepség keretében adják majd át a létesítményeket.

Ezen a negyvenszer húsz méteres műfüves felületen akár már ma is játszhatnának a labdarúgók. A pálya műszaki átadása ugyanis két héttel ezelőtt az önkormányzat és a Magyar Labdarúgó Szövetség képviselői, valamint a műszaki ellenőr jelenlétében, rendben megtörtént.

A nagyobb, hatvanszor negyven méteres pálya építése célegyenesben van, itt azonban a következő napokban is akad majd bőven tennivaló. Hátra van még az alapozás egy része, a műfű lefektetése, a kvarchomok és a granulátum eldolgozása, valamint a világítótestek felszerelése és beüzemelése.

A kivitelező tegnapi tájékoztatása szerint jövő hét keddre, tehát egy hét múlva tervezhető, hogy ők is befejezik a munkát. Amennyiben az időjárás nem szól közbe, készre tudják jelenteni a pályát. Azt követően a beruházó, tehát az MLSZ és az önkormányzat jelöli ki a műszaki átadás napját, de mindenféleképpen a negyvenöt napos határidőn belül el fog készülni a hatvanszor negyven méteres pálya is- nyilatkozta Kisjuhász Gyula a KTE UFK Kiemelkedően Közhasznú Egyesület elnöke.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Pályaépítési Programjának keretében megvalósuló beruházás összesen százmillió forintba kerül. Az önrész huszonkilenc millió, amelyből huszat az önkormányzat finanszírozott, a fennmaradó kilencet pedig három egyesület, az UFC, az SC Hírösép és a KTE UFK Kiemelkedően Közhasznú Egyesület biztosította. Dr. Kisjuhász Gyula híradónknak elmondta: a napokban egyeztetnek az önkormányzattal arról, hogy a műszaki átadást követően mikor és milyen programmal tartják meg a két pálya focitornával egybekötött avatóünnepségét. Ezt novemberben mindenképpen megrendezik, utána pedig a gyerekek mindennapos használatra is birtokukba vehetik a pályákat.

 

KTV

 

Kapcsolódó képek