menu

  • 2014.11.12.

50 éves a GAMF

Jubileumi Kari Tanács ülés a főiskolán

A GAMF-ra nem csupán a kora, hanem az alapítói, az általuk megteremtett szellemisége, és az eredményei miatt vagyunk igazán büszkék – mondta kedden délután Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét MJV polgármestere a GAMF 50 éves jubileumi Kari Tanács ülésén, az Eötvös Loránd nagyelőadóban.

A polgármester asszony így folytatta:

– A GAMF 50 éves történelme azt üzeni nekünk, hogy mindig előre kell nézni, újításokban kell gondolkodni. A jövőben gondolkodás az, ami ezt az intézményt nemcsak félszáz éven át fenntartotta, hanem sikeressé és elismertté is tette.

Az ünnepségen a polgármester asszonyon kívül ott voltak az elnökségben Lepsényi István, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. vezérigazgatója, Dr. Ailer Piroska, a Kecskeméti Főiskola rektora, Prof. Dr. Belina Károly, a GAMF Kar dékánja, Ádámné dr. Major Andrea, a GAMF Kar dékánhelyettese, Dr. Kovács Lóránt, a GAMF Kar dékánhelyettese, és Muhi Dávid, a GAMF Kar hallgatói képviseletének elnöke. Az ünnepi eseményre közel 300-an érkeztek: öregdiákok, partnerek, egykori és jelenlegi munkatársak.

Az ünnepélyes alkalom méltó keretet adott ahhoz, hogy a főiskola és egyik meghatározó partnere, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. vezetője aláírják az intézmény és a vállalat közötti stratégiai együttműködési megállapodást, ami a további sikeres együttműködésüket alapozza majd meg.

A partnerintézmények képviselői is elhozták intézményük üdvözletét a GAMF Kar 50 éves születésnapjára. Közülük az ünnepségen 13-an mondtak köszöntő beszédet, majd a kar egyik duális partnere a Deltaplast Kft részéről Csengery Zsolt ügyvezető igazgató (a GAMF korábbi hallgatója), valamint a Siemens Zrt. igazgatója, dr. Ludvig László is köszöntötték az 50 éves GAMF-ot.

Az ünnepségen kitüntetések, elismerések átadására is sor került:

A Kecskeméti Főiskola szenátusának felterjesztése alapján Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adományozott dr. Danyi Józsefnek. A kitüntetést dr. Ailer Piroska adta át a 2013-ban nyugalmazott rektornak.

A GAMF Kar Kari Tanácsának javaslata alapján a szenátus a Kecskeméti Főiskola címzetes főiskolai tanára címet adományozott dr. Babcsán Norbertnek és dr. Farkas Attilának.

Az alapítás évétől nyugállományba vonulásukig az intézményben jelesül tevékenykedő munkatársakat díszoklevéllel tüntette ki a GAMF. Az oklevelet prof. dr. Belina Károly, a kar dékánja adta át dr. Rátkai Sándornak, Szabó Bélának és Borbás Józsefnek.

A GAMF Kar fennállásának 50. évfordulója alkalmából a kar eco-marathon csapatának kiváló nemzetközi eredményeit elősegítő munkatársaik részére díszoklevelet adományoztak. Az okleveleket prof. dr. Belina Károly adta át dr. Bagány Mihály és Dr. Csák Bence tanároknak. Valamint díszoklevél elismerésben részesült Kutasi Zoltán tanszéki mérnök is, aki több éven át a csapat hallgatói csapatkapitánya volt.

A GAMF Kar 50. éves jubileumi ünnepségsorozata részeként november 15-én (szombaton) jubileumi öregdiák-találkozót is tartanak a főiskolán.

keol.hu

Szemreyné Pataki Klaudia facebook oldala

Kapcsolódó képek