menu

  • 2014.11.14.

Bölcsődét és óvodát létesít a kecskeméti Mercedes gyár

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár bölcsődét és óvodát létesít a gyár közvetlen szomszédságában a gyár magyar dolgozóinak gyermekei részére – melynek alapkőletételére 2014. november 14-én került sor.

Az ünnepi eseményen Thomas Geier, MBMH ügyvezető igazgatója mondott köszöntőt, melyben kihangsúlyozta, hogy a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. Magyarország egyik legnagyobb munkáltatójaként elkötelezett a dolgozók munkakörülményeinek folyamatos javítása iránt. Ezen szándék és a Széchenyi 2020 program keretében elnyert támogatás eredményeként, a tervek szerint 2015-ben nyitja meg kapuit az összesen 60 gyermek befogadására képes gyári bölcsőde és óvoda.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló beruházás tervezett befejezési ideje 2015 ősze. A 250 millió forint európai uniós támogatás segítségével kivitelezésre kerülő projekt célja egy közel 70 gyermek befogadására alkalmas épületegyüttes építése.

Szalai Piroska, a Nemzetgazdasági Minisztérium részéről, mint a nők munkába állásáért felelős miniszteri biztos, ünnepi beszédében méltatta, hogy a gyár területén épülő intézmény a magyar munkatársaknak nyújt segítséget gyermekeik nappali elhelyezésében, ezzel még magasabb szintre emelve a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. dolgozóinak – és az itt dolgozó gyermekes anyák és apák munkakörülményeit. A beruházásnak köszönhetően a vállalat további munkahelyeket is teremt a gyermekek felügyeletét ellátó nevelők alkalmazásával.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere a Mercedes-beruházásért egykoron felelős tisztségviselőként visszatekintetett a gyár felépülése során mögöttünk hagyott évekre, majd ünnepi beszédében előre tekintve kijelentette, hogy a tervek szerint 2015 őszén megnyíló létesítmény fontos mérföldkő a mindössze két éve üzemelő gyár történetében. A munkakörülmények javításán túl ezzel a kezdeményezéssel a Mercedes-Benz immár a gyermekkortól a diplomáig ívelő támogatást nyújt a fiatal generációk fejlődéséhez.

A hivatalos beszédek után az ünnepi aktus szónokai aláírták az alapkőletétel okleveleit, majd az időkapszulába a szokások szerint bekerült egy oklevél, minta a forgalomban lévő magyar és német pénzérmékből, egy Kecskemét-zászló, valamint egy pénteki Petőfi Népe és egy Süddeutsche Zeitung napilap. Ezt követően az időkapszula az alapkőbe került, melyet német szokás szerint nem az alapba betonoztak, hanem a falba építenek majd be. Az ünnepséget a Kodály Iskola harmadik népdal-osztályos tanulóinak kedves gyerekműsora zárta le.

 

kecskemet.hu

Kapcsolódó képek