menu

  • 2014.11.14.

Stratégiai megállapodást kötött a Knorr-Bremse és a Volán

A legkorszerűbb fék-, biztonsági és hajtáslánc menedzsment rendszerek kifejlesztését és a közúti személyszállításban történő elterjesztését, valamint az új berendezések üzemszerű tesztelését is szolgálja az a stratégiai együttműködési megállapodás, amelyet pénteken kötött a Knorr-Bremse és a Volán Kecskeméten.

A Knorr-Bremse új kecskeméti gyárában Simon Gábor, a Volán Egyesülés, valamint Lepsényi István, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. vezérigazgatója látta el kézjegyével a dokumentumot.

A megállapodás kiterjed a kutatás-fejlesztési projektekre, a műszaki konzultációkra, illetve a tudástranszferre.
Így például a Knorr-Bremse a Volán Egyesülés tagvállalatai és azok munkatársai részére gyakorlat-orientált műszaki tréningeket és továbbképzéseket is tart, továbbá segíti a pneumatikus fékrendszerek javítását és karbantartását.

A Volán Egyesülést 28 tagszervezet – szakmai és társadalmi érdekeik képviseletére – 1989-ben alapította. Az egyesülésnek jelenleg 67 tagszervezete van, amelyek két tagozatban – autóbusz-közlekedési, valamint árufuvarozási, szállítmányozási és szolgáltatási – végzik tevékenységüket.

A Knorr-Bremse a haszongépjárművek fék- és vezérlőrendszereinek vezető beszállítója, termékeivel ellátja a világ összes nagy gyártóját. A cég gyártó-, értékesítő és szerviz bázisai közel 30 országban, több mint 90 telephelyen vannak jelen.

 

MTI